Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A szegedi kormányhivatalban beszélt választási gyűlésen Szijjártó, a Momentum feljelentést tesz

Ez a cikk több mint 4 éves.

Szijjártó Péter külügyminisztert a szegedma Klub hívta meg, hogy az európai parlamenti választások tétjéről beszéljen. Az esemény helyszíne a Csongrád Megyei Kormányhivatal volt, amelyben – mint állami hivatal épülete – a Momentum álláspontja szerint azokban a közintézményekben, amelyek állami és önkormányzati hatóságok elhelyezésére szolgálnak, nem lehet választási fórumokat szervezni, ezért feljelentést tesznek a Területi Választási Bizottságnál.

Ezt Mihálik Edvin, a Momentum szegedi elnöke az épület előtt, a rendezvény közben jelentette be, a Facebookon is közzétett videóban elmondta, hogy a szegedma rendezvénye egy pártrendezvény, amit egy állami szerv épületében tart meg a Fidesz. A választási törvény kimondja – folytatta -, hogy állami és önkormáynzati hatóság elhelyezésére szolgáló épületben nem lehet választási gyűlést tartani, ezért feljelentést is tesznek az ügyben.

Nem hagyhatjuk azt ,hogy a Fidesz lábbal tiporja Magyarország törvényeit – tette hozzá.


A szeged.hu tudósítása szerint a rendezvény zárt körű volt, amelyre őket sem engedték be. A helyszínen voltak a Fidesz szegedi vezetői, Bartók Csaba, Halkó Pál, Tápai Péter, Pál József, Kakas Béla megyei közgyűlési elnök, Bohács Zsolt, Kalmár Ferenc, B. Nagy László, Nagy Attila, Üllés polgármestere, a Szegedi Tudományegyetem rektora, Rovó László és kancellárja, Fendler Judit is. A Fidelitas pedig a lépcsőknél pultozott, és gyűjtötte az aláírásokat – írták.

(szeged.hu)