Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Rendőrökkel vitette el az Origo a lejáratott irodalmárt

Ez a cikk több mint 4 éves.

A 24.hu írta meg, hogy rendőrökkel vezettették ki Kassai Zsigmondot, a József Attila Kör Irodalmi Egyesület korábbi titkárát az Origo szerkesztőségéből, ahol afelől érdeklődött volna, miért közölnek róla folytatólagosan lejárató cikkeket a lapban.

Ahogy a lap írja, Bordács Bálintot, a lap kevés saját néven publikáló szerzőinek egyikét kereste volna, azonban ahelyett, hogy beengedte volna, a biztonsági őr kihívta a rendőrséget.

Kassai a lapnak elmondta, azért beszélt volna valakivel az Origo szerkesztőségéből, mert márciusban megjelent egy cikk, mely a szervezet gazdasági ügyeit firtatja, és melyben konkrétan szerepel róla a hazugság, miszerint egy támogatótól 150.000 forintot kap havonta, emellett tele van rosszhiszemű sugalmazásokkal. A cikk itt található, és megtalálható benne egy hivatkozás az Origo egy korábbi, januári lejárató cikkére.

Az irodalmár egyébként azért várt májusig, vagyis a cikk megjelenése után több, mint egy hónapig a szerkesztőség meglátogatásával, mert elmondása alapján azóta 17-20 e-mailt írt nekik, miszerint szeretne megszólalni, ha már egyszer lejárató cikket írnak róla.

Mint mondta, egyikre sem válaszoltak az Origo részéről, és telefonon is felhívta volna őket, amennyiben talált volna telefonszámot, az azonban az Origo impresszumában nincs – ahogy cím sem, azt is a cégjegyzékből kellett kinéznie.

Miután bejelentkezett, hogy beszélgessen Bordáccsal, a biztonsági őr leültette az aulában, azonban az újságíró helyett a kihívott rendőrök érkeztek

– mondta Kassai a 24-nek.

Elmondta azt is, a rendőrök készségesek voltak, azt is felajánlották, segítenek feljelentést tenni, amennyiben úgy látja jónak. Az is kiderült továbbá, hogy az Origo biztonsági őre valószínűleg szorgalmasan olvassa az általa őrzött épületben készülő kormánypropagandát, ugyanis ahogy Kassai elmesélte,

„Amikor kihívta a biztonsági őr a rendőrséget, megkérdezték tőle, hogy szerinte alkoholos befolyásoltság alatt állok-e. Azt mondta, hogy igen, én pedig mondtam, hogy nem állhatok alkohol befolyása alatt, hiszen muszlim vagyok. Ezek után megkérdezte tőlem a biztonsági őr, hogy akkor robbanószer, szúró-vágó eszköz van-e nálam”.

Kassai Zsigmond nálunk megjelent írása itt olvasható.