Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Elromlott a lift, ölben cipelik a betegeket a mátészalkai kórházban

Ez a cikk több mint 4 éves.

Beteghordók és hozzátartozók ölben szállítják a betegeket a mátészalkai kórház belgyógyászati osztályának első és második emelete között, mert hosszú ideje elromlott a lift – írja a Blikk. Az első emeleten az általános belgyógyászati esetek kapnak helyet, a másodikon pedig a legsúlyosabb betegek fekszenek. Hasnyálmirigy-gyulladásos, vérzéses, daganattal küzdőkről van szó, akiknek többsége mozgásképtelen.

„A nagymamám 84 éves, 90 kiló, járókerettel jár, gyakran kerül kórházba. A mátészalkai intézmény esik a legközelebb a lakhelyünkhöz, amikor rosszul lesz, idehozzák. Ám mivel daganattal küzd, rendszeresen át kell szállítani Nyíregyházára vizsgálatra. Legutóbb döbbenten vettük észre, hogy a lift elromlott. A második emeleten volt a mama kórterme, ahova én és a beteghordó vittük fel ketten. Nálunk még a látogatásban is problémát okozott a lift: az anyukám nehezen tud járni, és a sok lépcsőzés miatt nem tudta mindennap meglátogatni a haldokló édesanyját”

– nyilatkozta a bulvárlapnak az egyik páciens hozzátartozója.

Az ápolók helyzetét is nagyon megnehezíti ez a helyzet, hiszen a lépcsőn kell cipelniük az ebédet és a betegeket is. Ráadásul a betegszállítás szabályozott folyamat, aki nem megfelelően csinálja, annak személyesen kell viselnie a következményeket – még ha nem is az ő hibájuk, hogy nem tudják szabályszerűen ellátni a feladatot.

A Blikk úgy tudja, a helyzetet az okozza, mert Ukrajnából kellett alkatrészt rendelni az elromlott felvonóhoz, de az még nem érkezett meg.

Címlapkép: Pixabay.com