Eredmények 99,98%-os feldolgozottságnál

52,26%
16,21%
9,90%
6,67%
6,42%
Szerzett mandátumot:
Fidesz: 13 (52,26%)
DK: 4 (16,21%)
Momentum: 2 (9,90%)
MSZP-P: 1 (6,67%)
Jobbik: 1 (6,42%)
Nem szerzett mandátumot:
Mi Hazánk: 3,32%
MKKP: 2,62%
LMP: 2,18%

Greenpeace-műanyagszörnyek támadták a Nestlét a cég által előállított műanyag mennyisége miatt

A Nestlé több regionális központja előtt is tiltakoztak műanyagszemétből készült szörnyek a Greenpeace jóvoltából a világ különböző részein az elmúlt hetekben. A szervezet eddig 3 millió aláírást gyűjtött össze, hogy a Nestlé hagyjon fel termékinek műanyag csomagolásával.

A Greenpeace szerint felelőtlenség, hogy a Nestlé évente több száz milliárd műanyag elemet állít elő, amelyeket néhány másodpercig használnak, hogy utána nemzedékeken keresztül szennyeznek ezek az anyagok, nemzedékeken át károsítva az ökoszisztémát.

A becslések szerint évente több mint 8 millió tonna műanyag kerül az óceánokba. Ezt úgy kell elképzelni, mintha 8000 millió 100 darabos műanyagzacskót dobnánk be a tengerekbe. Nem tudod elképzelni? Igen, mert annyira brutálisan nagy szám. A Greenpeace emiatt indított kampányt a műanyag szennyezés ellen, amelynek egyik fő célpontja a Nestlé, mivel a környezetvédő szervezet szerint a cég tavaly 1,7 millió tonna műanyag hulladékot gyártott, 13 százalékkal többet, mint az előző évben, így a műanyagszennyezés egyik legnagyobb felelőse.

A Greenpeace aktivistái a héten a Nestlé több telephelyére: Olaszországba, az USA-ba, Kanadába, Svájcba és Kenyába vittek tengeri műanyag hulladékból készült szörnyeket, hogy ezzel is szimbolizálják, hogyan falja fel a bolygónkat a műanyaghulladék. Lengyelországban pedig egy órási halom műanyaggal mutatták meg, 5 másodperc alatt mennyi hulladékot termel a cég.

Svájc Foto: Greenpeace/Ex press

Svájc FOTÓ: Greenpeace/Ex press

Fotó: Greenpeace

Fotó: Greenpeace

Fülöp-szigetek Fotó: Greenpeace

Kenya Fotó: Greenpeace

Torontó Fotó: Greenpeace

Arlington, Virginia Nestlé központ, Fotó: Greenpeace

Ennyi műanyagot termel a Nestlé 5 másodperc alatt, Fotó: Greenpeace

Címlapkép: Fotó: Greenpeace
Olvass tovább!