Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Az immár Mészároshoz tartozó Mahir negyven év után leveszi a HVG-t a hirdetőoszlopokról

Ez a cikk több mint 5 éves.

A Mészáros Lőrinc tulajdonába került Mahir hirdetőcég, a cég korábbi tulajdonosa után Simicska-oszlopok néven ismert városi hirdetőoszlopok tulajdonosa egyoldalúan, azonnali hatállyal, és a kiadó szerint jogszerűtlenül felbontotta hirdetési szerződését a HVG-vel – írja a lap.

A HVG szerint, semmi előzetes jele nem volt annak hogy szerződést kívánnak bontani, azt egy április 12-i keltezésű levélben tudatta a kiadóval a Mahir Cityposter Kft.

Mint írják, azért jogtalan, mert ez a

„HVG hetilap címlapjairól készített plakátok kihelyezéséről szóló, nem felbontható szerződés”.

A hirdetőcég azzal indokolta a lépést, hogy nem tudják vállalni a szerződésben szereplő darabszámot, így nem jogosultak a hirdetési bevételekre, és ez nem érdeke a cégnek – azt azonban nem írják, miért most derült fény a helyhiányra.

Ahogy a lap szerint egyeztetések sem folytak a szerződés esetleges újratárgyalásáról, hogy a felek tudják teljesíteni az abban foglaltakat, így a döntés véglegesnek tűnik, és a lap címlapjai többé nem jelenhetnek meg az ország különböző pontjain az oszlopokon.

Ahogy azt a HVG írja, a lap 1979-es óta, azaz negyven éve minden héten kikerült az aktuális címlap az oszlopokra, a mindenkori politikai hatalomtól és klímától függetlenül.

A HVG azt írja, nem tudják milyen szinten hozták meg Mészáros cégében a döntést, és jogi útra tereli az ügyet – miközben dolgozni fog azon, hogy a jövőben is láthatók legyenek címlapjai az utcán.

via HVG.hu
Kiemelt kép: HVG / Facebook