Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Hiába a bírósági helyreigazítás, a Márki-Zay ellen uszító online hirdetések még mindig futnak

Ez a cikk több mint 5 éves.

Ahogy arról mi is beszámoltunk január elején, Hódemezővásárhely utcáin megjelentek a Polgári Együttműködés Hódmezővásárhelyért Egyesület óriásplakátjai, amelyeken Márki-Zay Péter polgármestert „szembesítik” korábbi szavaival.

A plakátok egy részén Márki-Zay arcképét Soros Györgyével illesztették össze, máshol megjelenik Judith Sargentini és Guy Verhofstadt is, illetve készült két olyan plakát is, amelyeken menekültek láthatóak. Az idézetek közt még olyat is találtunk, ami a Mércéről sármazik – persze kontextusból kiragadva.

A plakátok 860 ezer forintba kerültek, amelyet az egyesület tagsága és támogatói adtak össze. A plakátok mellett internetes hirdetések is készültek, amelyek leginkább a helyi fideszközeli online újságok oldalain futnak jelenleg is.

A probléma csak az, hogy a plakátokkal kapcsolatban február 8-án helyreigazító közlemény jelent meg a Vásárhely24 kormányközeli online portálon, melyben elismerik, hogy cikkükben valótlanul tulajdonítottak mondatokat Hódmezővásárhely polgármesterének.

Ennek fényében igencsak problematikusnak tűnik, hogy a helyreigazítás után két hónappal is ott virítanak a helyi kormányközeli portálokon az elismerten hazug plakátok online hirdetések formájában.

hirdetés a vásárhelyi promenad.hu-n

Az Átlátszó ezzel kapcsolatban tett volna fel kérdéseket a Vásárhely24 főszerkesztőjének, aki azonban nem reagált a megkeresésre, ahogy a plakátokat készítő Polgári Együttműködés Hódmezővásárhelyért elnöke, Ádók János sem.

Dajka Gábor szakértő az Átlátszó kérdésére közölte, a jogsértő hirdetésekkel kapcsolatban a  feltöltőnek kell intézkednie. Ám ha nem hajlandó a hirdetést eltávolítani, úgy bárki, bármikor jelezheti a számára sértő reklámot, amit a Google elég gyorsan ki szokott vizsgálni.

hirdetés a vásárhely24.com-on

Az Átlátszó megkérdezte a Hódmezővásárhelyi Polgármesteri Hivatalt is, hogy terveznek-e jogi lépéseket tenni  az ügyben, amire Márki-Zay azt válaszolta, lépni fognak, ám sajnálatos, hogy annyi rágalom jelenik meg naponta, hogy ezek kezelésére sem idő, sem anyagi kapacitás nem áll rendelkezésére.

Címlapkép: vasarhely24.com