Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A Momentum és a Jobbik adhatja le elsőként az EP-választáson való induláshoz szükséges ajánlásokat

Ez a cikk több mint 4 éves.

A Jobbik és a Momentum vezetése is bejelentette, hogy még ma délelőtt leadják a 20 ezer ajánlást, ami ahhoz szükséges, hogy a pártokat nyilvántartásba vegye a Nemzeti Választási Iroda, és lehessen rájuk szavazni az EP-választásokon.

Frissítés: Később a Fidesz is jelezte ők adták le elsőként az ajánlásokat. Valójában a sorrend. 1. Jobbik 2. Fidesz 3. Momentum

Szabó Gábor, a Jobbik pártigazgatója közleményében kijelentette, a Jobbik a szükséges 20 ezernél jóval több ajánlást fog leadni. Mint mondta: „a kormánypropaganda egy éve hazudja, hogy a Jobbik szervezetileg folyamatosan gyengül, ezzel szemben az igazság az, hogy a Jobbiknak még egyetlen egy EP-választásra sem sikerült ilyen gyorsan összegyűjtenie a szükséges ajánlásszámot.” Majd hozzátette, ez is azt bizonyítja, hogy „a Jobbik és annak programja, mely biztonságosabb és igazságosabb Európát, valamint szabadabb Magyarországot teremtene, a legerősebb alternatívája a modern kori népességcserét megvalósító Fidesznek.”

A Momentum is kevesebb mint 36 óra alatt összegyűjtötte a szükséges 20 ezer aláírást. Mint a párt közleményében jelezte, „ez egyértelmű bizonyítéka annak, hiába támadtak meg és akadályoztak minket többféleképpen az elmúlt hónapokban, mára valóban országos erejű párt lettünk.” Szerintük május 26-án nemcsak Európa, hanem Magyarország jövőjéről is döntünk: „a Momentum azért küzd, hogy megmentsük az EU-s pénzeket, és azokat ne ellopják vagy elherdálják, hanem csak kórházakra, iskolákra, és munkahelyekre költsük.”

A Momentum hétfő reggel még folytatja az ajánlások gyűjtését, reggel 7 és 10 óra közt Budapest legforgalmasabb csomópontjain: a Baross téri aluljáróban, Blaha Lujza téri aluljáróban, a Corvin-negyed aluljáróban, a Jászai Mari téren, a Móricz Zsigmond körtéren, a Nyugati téri aluljáróban, az Örs Vezér terén, a Széll Kálmán téren, és Újbuda-Központnál. Az ajánlásokat délben adják le a Nemzeti Választási Irodánál.

Mint közleményük végén hozzáteszik, utalva a tavalyi választások egy éves évfordulójára: „Ez az április 8. boldogabb, mint a tavalyi.”

Május 26-án rendezik az Európai parlamenti választásokat Magyarországon. A pártok szombat óta gyűjthetik az ajánlásokat, és csak az a párt, vagy pártszövetség vehet részt a választásokon, amelyet legalább 20 ezer választópolgár ajánl április 23-ig. 5 éve például a Bokros Lajos fémjelezte Modern Magyarországért Mozgalomnak nem sikerült összegyűjtenie a 20 ezer ajánlást, így nem indulhatott a választásokon.

Címlapkép: Momentum