Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Megkergették Pócs Jánost az ellenzéki képviselőnők a Parlament folyosóján

Ez a cikk több mint 5 éves.

Ellenzéki képviselőnők rohamozták meg kedden délben a Parlament folyosóján gyanútlanul sétáló Pócs János fideszes képviselőt, erről Vadai Ágnes, a DK alelnökének Facebook-videója tanúskodik:

Az ellenzéki pártok politikusnői, akik korábban a rabszolgatörvény-ellenes tüntetéseken való közös kiállásuk után alakították a meg a Nők a Parlamentben csoportot, éppen közös sajtótájékoztatón követelték Pócs János lemondását, aki pechjére nem sokkal később keresztezte képviselőnők útját.

A fideszes politikus hirtelen a Nők a Parlamentben csoport gyűrűjében találta magát, és hiába a próbált elmenekülni előlük, megállás nélkül bombázták kérdéseikkel, illetve lemondásra szólító kiáltásaikkal. A képviselőnők rögtön el is kísérték volna Kövér László házelnökhöz, hogy egy adminisztrációs kört megspóroljanak a felmondás előtt, azonban a láthatóan jó kondiban lévő Pócs végül lerázta követőit. Mindeközben Tállai András államtitkár értetlenül szemlélte a háttérből hajszát.

Pócsot a múlt hétvégén napvilágot látott, tíz évvel ezelőtt készült videója miatt szólították fel lemondásra, amelyen az látszik, ahogyan egy roma munkását – állítása szerint viccből – bezárja egy kazánba, melyet rágyújt. Az ellenzéki képviselőnők kergetőzés előtti sajtótájékoztatója itt tekinthető meg: