Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A Momentum és a Jobbik ifjúsági tagozata is akciózott Bayer kedvezményes várbeli lakása miatt

Ez a cikk több mint 5 éves.

Ma délután a Jobbik ifjúsági tagozata, este pedig a Momentumé, a Tizenx is megjelentek a Várban, hogy számon kérjék a döntéshozókon és érintetteken, hogy is lehet az, hogy Bayer Zsolt – sok más kormányközeli tótumfaktumhoz hasonlóan – meglehetősen olcsón jut a Várban önkormányzati bérlakáshoz.

A Jobbik Stummer János, a párt országgyűlési képviselője, Keresztesy Gergő, az IT elnöke, valamint „néhány fiatal barátja” társaságában érkezett a Várnegyed önkormányzatához. Keresztesy emlékeztetett, hogy

„kéthetente felbukkan a hírekben, hogy újabb fideszes, vagy fideszes politikus, vagy a kormányhoz közel álló személy áron alul jut a Várban önkormányzati lakáshoz”.

Majd megemlítette túrájuk apropóját, miszerint – ahogy arról mi is beszámoltunk –Bayer Zsolt arcpirítóan olcsón költözhetett a Várba. Ezután Stummer elmondta,

„Bayer Zsolt harmincegynéhányezer forintért bérel egy egész kis korrekt, 49 négyzetméteres bérleményt itt, a Várnegyedben”.

A sajtótájékoztatón ezután elhangzott, hogy Budapesten teljesen elszabadultak az albérletárat, és kevésbé illusztris helyen, például a VIII-IX kerületben is ennek legalább négy-ötszörösét kérik el egy hasonló méretű lakásért.

A sajtótájékoztató után a Jobbik politikusai a velük érkezett fiatal aktivisták társaságában át kívántak adni a polgármesternek vagy más önkormányzati dolgozóknak néhány kedvezményes lakásigénylésre vonatkozó ívet, mondván nekik is szükségük lenne olcsó lakhatásra.

Ezután pár percig kötözködtek a polgármesteri hivatal ajtónállójával, akit sikerült meggyőzni, hogy – némi várakoztatás után – legalább az ügyfélszolgálatig engedje be őket, hogy ott átadják az igénylőíveket valakinek.

A Jobbik akciójáról készült Nemzeti TV-s felvétel az alább tekinthető meg:

A Momentum Tízenx nevű ifjúsági tagozata is akciózott, ők Bayer Zsolt lakását látogatták meg, ahol a lovagkeresztes publicistával sajnos nem találkoztak. Azonban ha már ott voltak, tartottak egy sajtótájékoztatót. Ezen Gádor Barnabás, a Tízenx hálózatosodásügyi igazgatója elmondta,

„azért vagyunk itt, mert itt lakik Bayer Zsolt, a NER-lovag, és a fiatalok legnagyobb gondja a nagyvárosokban, így Budapesten is a lakhatás kérdése. Sokak nem tudják megfizetni az elbérleteket, miközben ez az ember egy tankönyv áráért lakik itt havonta.”

Kitért emellett arra is, hogy hétről hétre rengeteg családot lakoltatnak itt, és a Momentum azt szeretné, ha a fiatalok lakhatási gondjait előbb oldanák meg, mint Bayeréit. Ezután a tízenx-esek üzentek a publicistának, Nagy Blankát támadó kirohanására utalva hasonló nyelvezettel:

„tisztelt Bayer úr – ön egy mocskos, NER által eltartott, rohadt kis proli”,

valamint elmondták,

„mi nem a NER-lovagokat és a fideszes bértrollokat támogatnánk, hanem a rászorulókat és a fiatalokat”.

A beszédek után ezúttal festékszórók helyett krétával üzentek, Bayer Zsolt háza elé, a járdára írták fel a neki küldött üzeneteket. Ezekben utaltak Bayer lovagkeresztjére, volt továbbá Orbánra utalva „király után kiskirályt a várba” felirat, követeltek egyenlő esélyeket, valamint feltették a költői kérdést, miszerint Bayer rászorul-e az önkormányzati lakásra.

A Tízenx akcióját közvetítettük, ez itt látható:

Bayer Zsolt kormányközeli publicista és megmondóember tavaly szeptemberben lakáscserével jutott hozzá a Várban egy 49 négyzetméteres ingatlanhoz, amelyért költségelvű lakbért fizet,

havonta 31737 forintot.

Egyébként az Úri utcában található hasonló méretű ingatlanokért pedig piaci alapon ennek a tízszeresét is elkérhetik, és a még a kerületi önkormányzati lakásokért kért összegnél is jóval kevesebbet fizet az újságíró.

 

Címlapkép: Mérce fotó