Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Kiengedték Gulyás Mártont

Ez a cikk több mint 5 éves.

A Partizán műsorvezetője, ellenzéki aktivista ellen még péntek délután adott ki elfogatóparancsot a bíróság, mert nem jelent meg egy februári tárgyaláson. Gulyás Márton ezután feladta magát a rendőrségen. Ma 11 órakor kezdődött a meghallgatása, ami után elengedték.

Még februárban tartottak tárgyalást abban az ügyben, amelyben Gulyás Mártont garázdasággal vádolják, mivel egy Városligetben tartott demonstráción a biztonsági őrök által egy kerítésre kifeszített zsákvászont levágott (akkor ezzel takarták el a biztonsági őrök az építési területet a tüntetők elől).

A tárgyalásra Gulyás Márton nem ment el, ezért rendelték el március 30-án az elfogatóparancsot ellene. Az ügyben a következő tárgyalási nap május 10-én lesz.

Gulyás még pénteken adta fel magát a VII. kerületi rendőrkapitányságon, miután elrendelték elenne az elfogatóparancsot.  Ekkor elmondta, hogy aznap éjfél körül  átszállították a Gyorskocsi utcai fogdába, majd ma reggel tárgyalásra a Markó utcába. A megbeszélés körülbelül 10 percig tartott, ezután Gulyást elengedték.

Matlák Gábor, Gulyás Márton ügyvédje elmondta a Mércének, hogy szerinte nagyon szokatlan az eljárási rend, hogy se előzetes letartóztatásba, se tárgyalási őrizetbe nem vették Gulyást.

Az elfogatóparancs kiadása után pedig azonnal bíró elé kellett volna vezetni Gulyást, csakhogy mivel péntek délután adták ki a körözést, ezért ez nem történhetett meg, mivel legközelebb csak hétfőn, azaz ma volt bent bíró, aki dolgozott.

Matlák Gábor a Mércének azt mondta, az, hogy péntek délután adták ki az elfogatóparancsot, ezért „kicseszés” volt. Azért is érthetetlen a helyzet, mert elrendelhették volna a tárgyalási őrizetbe vételt a következő, május 10-ei tárgyalási nap előtt, amikor Gulyást bekísérték volna, majd rögtön másnap reggel vitték is volna a tárgyalásra.