Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A helyi Fidesz megint beelőzte Márki-Zay Pétert egy út átadásával

Ez a cikk több mint 5 éves.

Úgy tűnik, Hódmezővásárhelyen a Fidesz sportot űz abból, hogy a polgármester, Márki-Zay Péter előtt ünnepeljen együtt a helyiekkel.

Bár a hivatalosan csak holnap adják át Hódmezővásárhelyen a keleti elkerülő utat, a helyi Fidesz már tegnap tartott egy klasszikus, szalagátvágós eseményt, középen az ollót Hegedűs Zoltán, a vásárhelyi közgyűlés Fidesz-frakciójának vezetője tartotta. Külön szépsége a történetnek, hogy hivatalos engedélyt az útszakasz csak ma kapott, így a tegnapi „átadás” némileg előreszaladt az időben.

Kép forrása: Márki-Zay Péter/Facebook

Nem ez az első ilyen eset egyébként, kicsit több, mint egy hete a batidai kerékpárút-átadót tartotta meg két nappal a hivatalos átadás előtt Benkő Zsolt fideszes önkormányzati képviselő, akkor Márki-Zay Péter leszedte a többek közt „Köszönjük Lázár János támogatását” feliratú plakátokat, és átvitték őket Lázár János batidai vadászkastélyához.

Tavaly is volt hasonló eset, az azért volt különösen tetszetős, mert két fideszes önkormányzati képviselő (a Márki-Zayt korábban kihívó Hegedűs Zoltán, és Benkő Zsolt) is átadták a Bodzási utat.

Talán épp ezek miatt az esetek emlékeztet a mostani polgármester arra is Facebook-posztjában, hogy a 2016-17-ben minden megyei jogú városnak  kiosztott uniós és állami pénzeket több mint egy éve már az új városvezetés költi el, méghozzá „felelősen és hatékonyan”. Márki-Zay ironikusan hozzá is teszi:

„A ránk bízott beruházások sorra megvalósulnak – szemben azokkal, amikért például Lázár János felel. Könnyen lehet, hogy ha a tram train is hozzánk tartozna, a Fidesz frakció már a Bajcsy és Ady utcákat is régen átadhatta volna…”

A teljes bejegyzés itt olvasható el:

Címlapkép: Márki-Zay Péter/Facebook