Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Fogdában töltheti a hétvégét Gulyás Márton

Ez a cikk több mint 5 éves.

Ahogy arról ma beszámoltunk, Gulyás Márton ellen garázdaság miatt rendelt el körözést a Pesti Központi Kerületi Bíróság – feltehetően egy elmulasztott bírósági idézés miatt.

Valószínűnek tűnik, hogy Gulyást egy 2017-es akciója kapcsán körözi a rendőrség. Gulyás 2017-ben a Nemzeti Választási Iroda előtt akciózott, miután az irodában Kubatov Gáborhoz köthető kopaszok megakadályozták Nyakó Istvánt az MSZP politikusát, hogy népszavazási kérdést adjon le a vasárnapi boltzár kapcsán. Gulyást ebben az ügyben pont garázdaság miatt ítélték el. Míg a választási irodában fellépő kopaszok végül semmilyen büntetést sem kaptak.

Információink szerint azonban maga Gulyás Márton sem tudja pontosan, miért folyik ellene körözés, ezért – miután a hírekből értesült róla – megpróbált érdeklődni a bíróságon, illetve az ügyészségen is, ahol – tekintve, hogy péntek este van – nem tudták megmondani neki, miért körözik.

Ezt követően a VII. kerületi rendőrkapitányságra vezetett az útja, ahol szintén nem tudták pontosan megmondani, miért körözik, de feltételezésként felmerült, hogy valószínűleg egy át nem vett bírósági idézésről lehet szó.

A rendőröknek értelemszerűen őrizetbe kellett venniük a körözés alatt álló Gulyást, akit ezután átszállítottak a Gyorskocsi utcai fogdába, ahol akár a hétvégére is bent tarthatják, mivel a bíróság csak hétfőn tudja közölni, egész pontosan mi a körözés oka.

Érdemes megjegyezni, hogy bármennyire is banálisnak tűnik egy idézés miatt fogdába kerülni, a rendőrségi eljárás ebben az esetben indokolt. A tértivevénnyel feladott hivatalos iratokat ugyanis a kézbesítés második megkísérlésének napját követő ötödik munkanapon kézbesítettnek tekinti a feladó, ha a kézbesítés azért volt eredménytelen, mert a címzett az iratot nem vette át. Ebben az esetben a meg nem jelenés jogkövetkezményeire kell számítani, a hatóságok keresni fogják a címzettet – akár körözést is kiadhatnak ellene.