Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Az év végéig távozik a Blikket is kiadó vállalat vezetősége

Ez a cikk több mint 5 éves.

2019 végéig távozik pozíciójából Bayer József, Magyarország egyik legnagyobb kormányfüggetlen lapkiadójának, a Ringier-Axel Springernek az igazgatója. A több mint harminc évig a médiában dolgozó Bayer a 444.hu információi szerint egy ma délelőtti állománygyűlésen közölte, nyugdíjazását kéri a kiadó éléről.

A később kiadott közlemény szerint nemcsak ő, hanem Király Mária operatív igazgató is 2019 év végéig tartja fent megbizatását, 2020 év januárjáig pedig a kiadó megnevezi majd az új ügyvezető igazgató személyét is.

„A Ringier Axel Springer Magyarország a mai nappal megkezdte az új ügyvezető igazgató (CEO) keresési és kiválasztási folyamatát. Ennek eredményét és minden további részletet a kiválasztási folyamatot követően kommunikál majd a kiadóvállalat.”

A 444.hu cikkében arra is emlékeztet, Bayer József legendásnak számító figura a magyar médiavállalatok történetében, és az egykor jóval széleskörűbb portfólióval rendelkező, svájci-német Ringier-Axel Springer még ma is a legnagyobb példányszámban elkelő napi bulvárlap, a Blikk tulajdonosa, emellett olyan számottevő piacú hetilapokat ad ki, mint a Kiskegyed és a Glamour magazinok.

Azt is nyílt titokként kezelte eddig a médiapiac, hogy az utóbbi években, az egyébként mindkét hagyományosan nagy politikai oldal felé jó kapcsolatokkal rendelkező Bayer az utóbbi években egyre inkább a Fideszhez és Orbán Viktorhoz kezdett el közeledni. Felidézik azt az esetet, amikor Bayer, a Magyar Fejlesztési Bank felé komoly tartozásokat felhalmozó balatoni golfklubját Orbán „kiemelt jelentőségűvé” nyilvánítással mentette meg a tönkremeneteltől 2015 júniusában.

Később pedig a Bayer által többségi tulajdonban birtokolt CIG Pannónia Életbiztosítóba szállt be Mészáros Lőrincék Konzum Nyrt-je, mintegy garanciaként, 25%-kal.

Rényi Pál Dániel tavaly decemberben ugyancsak a 444-en részletes háttércikkben szedte össze, hogy az egyébként hagyományosan egyik politikai oldal szereplőit sem kímélő, egykor politikacsináló Blikket hogyan törte meg fokról-fokra Orbán Viktor rendszere.

Címlapkép: Blikk.hu / Youtube