Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A kormány válasza Pócs videójára: a Jobbik a saját háza táján söprögessen

Ez a cikk több mint 5 éves.

A fideszes Pócs János szombaton nyilvánosságra került videójáról kérdezte Csányi Tamás jobbikos képviselő az azonnali kérdések órájában Orbán Viktort, aki halaszthatatlan közfeladatra hivatkozva távol maradt az ülésről, és Varga Mihály miniszterelnök-helyettest bízta meg a válaszadással.

NE MARADJ LE AZ ÚJ VIDEÓINKRÓL! IRATKOZZ FEL A LENTI GOMBON, VAGY  A LINKEN, A FELIRATKOZÁS GOMBRA KATTINTVA A YOUTUBE CSATORNÁNKRA!

Csányi kérdésébe egy szóviccet is beleszőtt:

„Meddig tűrik meg Pócs Jánost soraik között? Meddig ütik el ezt a problémát Pócs-cselekvéssel?”

Varga a kormány részéről lényégben megkerülte a kérdést, és először azzal hárított, hogy azonnali kérdések órájában a kormány tagjait a kormányzati munkával kapcsolatban kell kérdezni. Majd a Fidesz hétvégi közleményét idézte, amelyben a párt kifejezte, hogy szerintük „nem szerencsés”, hogy Pócs János elkészítette a videót, illetve hozzátette, hogy ő maga személyesen sem tartja „szerencsésnek”, hogy megszületett a felvétel.

Majd miután Csányi újra Varga szemére vetette, hogy a Fidesz szerint Pócs cselekedete „belefér”, és szerinte a „Fidesznél szélsőségesebb párt nincs Magyarországon”, Varga viszontválaszában már a Jobbikot illette:

„Külön napirendi vitát lehetne arról tartani, hogy a Jobbik az elmúlt években milyen cigány- és kisebbségellenes megnyilvánulásokat tett” – mondta Varga, majd Kulcsár Gergely 2015-ös ügyét hozta fel a Duna-parti holokauszt-emlékművel.

„Úgyhogy azt kell mondanom, először a saját háza táján söprögessen, utána kérdezzen bennünket”

– zárta válaszát Varga.

Ahogy szombaton mi is írtunk róla, a 444-hez került egy videó, amin Pócs Jánosnak, a Fidesz képviselőjének egy dolgozója egy kazánban ül, és büntetésből rá is csukják az ajtót, valamint be is dobnak egy égő gyújtóst a bent lévő éghető anyagok közé. A videóban elhangzik az is, hogy Pócs János csak azokat a cigányokat égeti el, akikre haragszik. A videó 2009-ben készült az azt közzétevő Herbal Reality szerint.

Pócs a 444-nek a felvételről azt mondta, hogy a filmen szereplő dolgozója „kérésére, az ő megrendelésére” készült a videó, amely vicces, és amelynek az elkészülését a férfi a „barátai számára” kért.

Címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd