Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Közmunkásnak állt az MSZP alelnöke a Kossuth tér decemberi „elfoglalása” miatt

Ez a cikk több mint 5 éves.

Az MSZP alelnöke, Komjáthi Imre elkezdte ledolgozni közérdekű munkában azt a büntetést, amelyet azután kapott, hogy december 8-án, az Alkotmány utcában véget érő szakszervezeti tüntetés után, a lezárt Kossuth térre hívta az embereket, akik némi dulakodás után a rendőrökkel be is hatoltak a térre.

Komjáthit 50 ezer forintra büntették, amit úgy döntött, nem fizet be. Facebook-posztban mondta el, miért:

A mai napon elkezdtem ledolgozni büntetést amit a december 8-i Kossuth téri áttörés miatt szabtak ki rám.  Eldönthettem, hogy az 50.000 forintot kifizetem, 60 órát dolgozom közmunkán, vagy 10 napra lecsuknak.  Ezeknek egy fillért sem fizetek.  Még azt is ellopnák.


Ma reggel 7 órakor munkára jelentkeztem a Borsodi Közhasznú Nonprofit Kft.. Borsodi út 26. szám alatti edelényi telephelyén . A diktatúra falában a félelem a habarcs! Márpedig én nem vagyok hajlandó félni! Ezektől!?

Borsodi melós gyerek vagyok, nem ijedek meg a „dicsőséges nagyuraktól”. Továbbra is teszem, amit a szívem diktál.  A pártállami rendszernek is vége lett. Ennek is vége lesz egyszer. Ti kutyaütő Orbánok, Mészárosok és Rogánok! Ne aludjatok nyugodtan! Ütök még néhány szeget a NER koporsójába.
Legalább a gyermekeimnek büszkén nézhetek a szemébe, ha megkérdezik: Apa te mit tettél?

Az ilyen jellegű közérdekű munkát viszonylag rugalmasan le lehet tudni.
Egy nap minimum 2,maximum 6 órát,egy héten minimum 4 órát, egy hónapban minimum 24 órát,de összességében 3 hónap alatt le kell dolgoznom a 60 órát.
Első két napon ledolgozom a 6 órát,aztán nagyon lazán a munkát és a családot előtérbe helyezve fogom teljesíteni a maradék büntit.

 

Címlapkép: Komjáthy Imre/Facebook