Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Helyi vállalkozó mögött egyesül Komlón az ellenzék, hogy leváltsák a fideszes polgármestert

Ez a cikk több mint 5 éves.

Ferenczy Tamás a megyei iparkamara komlói szervezetének elnöke mögött egyesül az ellenzék a baloldalinak számító városban. A Szabad Pécs tudósítása szerint Ferenczy mögé nem csak az ellenzéki pártok, hanem helyi társadalmi és civil szervezetek is felsorakoznak.

Komló bányászváros, ami 2010-ig baloldali fészeknek számított. 2018-ban itt a Fidesz jelöltje, Hoppál Péter kevesebb mint a szavazatok 40 százalékát szerezte meg, így most a teljes ellenzéki összefogással megnyílik az esély a város elhódítására a Fidesztől.

A Szabad Pécs cikke szerint Ferenczy „a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara komlói szervezetét immáron több mint tíz éve vezető szakember, azonban még ettől a ténytől függetlenül is erős polgármesterjelöltnek lenne mondható, mivel Komló egyik legismertebb, és kifejezetten kedvelt embere.”

A Szabad Pécs cikke szerint az LMP, az Új kezdet és az MSZP biztosan támogatja a jelöltet (a Momentum baranyai elnöke, Nemes Balázs pedig a Facebookon erősítette ezt meg), de információik szerint több párt is támogatja majd őt, és lesznek olyan pártok, amelyek logója bár nem szerepel majd Ferenczy mellett, de nem indítanak saját polgármester-jelöltet Komlón. A Szabad Pécs cikke szerint így teljessé válik az összefogás Komlón Ferenczy mögött.

Címlapkép: Fotó: Ferenczy Tamás/Facebook