Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A Demokrata szerint a Sátántól kell megvédeni a New York-i kisbabákat

Ez a cikk több mint 5 éves.

A Demokrata új címlapja igazán meghökkentő. Egy csillogószemű kisbaba néz az olvasóra, a felirat: Vigyázzunk rájuk, mert a sátán megérkezett!

Rögtön kiderül persze, hogy kire gondoltak, és ki is az a sátán. A lap állítása szerint New Yorkban egy új abortusztörvényt vezettek be, ami alapján a terhességek megszakíthatóak a szülés pillanatáig. Az azonnali.hu-n fejtik ki egy cikkben, hogy ez az állítás miért hamis, és hogy egyébként valójában mennyire hasonló is egymáshoz a magyar és a New York-i szabályozás.

Az új amerikai törvényben a 24. hét után is lehetséges a gyermek elvetetése, amennyiben a szülés az anya egészségében kárt okozna, vagy a magzat nem életképes. Magyarországon az abortuszra vonatkozó törvényben a magzat életképességére vonatkozó rész már régóta így van, illetve, ha az anya életveszélybe kerül, akkor is megszakítható a terhesség. Az azonnali hangsúlyozza, hogy ez persze nem egyenlő azzal, mint amikor „csak” az egészsége veszélyeztetett az anyának.

Demokrata, címlap

A hír tehát abban a formában nem igaz, ahogyan a közösségi médiában és a Demokratában megjelent. A propagandalap ráadásul úgy tálalta a hamisított hírt, hogy az állatvédők, a feministák és a demokraták biztosan örülnek, mindenesetre jó érzékkel időzítették a fake newst a kormány szempontjából, amely hétpontos akciótervével a családok megmentőjeként akarja feltüntetni magát.

Címlapkép: Demokrata, címlap