Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Hétfőre virradóra eltüntette a vasárnap felfestett kormánykritikus feliratokat a fehérvári városgondnokság

Ez a cikk több mint 5 éves.

Vasárnap hajnalra a kormánnyal és a városvezetéssel kritikus feliratokat festettek fel ismeretlenek Székesfehérváron üres plakáthelyekre, a feliratokat már másnap reggelre eltüntette egy önkormányzati cég, annak ellenére, hogy erre már két éve nem kötelezi szerződés őket.

Fotó: Fazakas Attila / Székesfehérvár

Fotó: Fazakas Attila / Székesfehérvár

„Mocskos Fidesz”, „Garancsi takarodj”, „Ellenállás” – többek között ezeket festették fel a plakátokra, illetve üzentek Cser-Palkovics András polgármesternek is, aki éppen pár hete jelentette be, hogy több nagyobb székesfehérvári beruházás is elmarad, mert egyszerűen nem volt elegendő számú építőipari cég, amely jelentkezett a közbeszerzési pályázatokra, illetve amelyek ajánlatot tettek – többek között Mészáros Lőrinc cége –, olyan drágán vállalták volna, hogy a kormány inkább lefújta a belengetett fejlesztéseket.

Fazakas Attila, a Jobbik helyi elnöke a Mércének elmondta, hogy vasárnapra virradóra kimentek a plakátokhoz a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. munkatársai, és eltüntették a feliratokat.

Fotó: Fazakas Attila / Székesfehérvár

Mint megtudtuk, az önkormányzati tulajdonban lévő cég annak ellenére sietett már reggel a helyszínre, hogy eltávolítsa az üres plakáthelyekről a feliratokat, hogy 2017 decembere óta nem reklámgazdája az érintett plakáthelyeknek. A Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. ügyvezető igazgatóját, Bozai István megkérdeztük arról, hogy mi volt a jogalapja akkor a feliratok eltávolításának, illetve politikai nyomás hatására siettek-e már reggel a helyszínre.

Bozai elmondta, hogy a plakáthely után a reklámozó foglalási díjat fizet az önkormányzat számára, így az közterületnek minősül, és bár valóban nem köti szerződés az önkormányzati céget, hogy takarítsa az eszközöket, azonban, mint mondta, „a jó ízlést sértő feliratokat eddig és ezen túl is eltávolítjuk a közterületeken álló eszközökről”. Hozzátette, hogy a jó ízlést sértő rongálások miatt bejelentést is tesznek a hatóság felé.

Címlapkép: Fazakas Attila / Székesfehérvár