Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Márki-Zay megszavaztatta a hódmezővásárhelyi önkormányzati dolgozókat a rabszolgatörvényről

Ez a cikk több mint 5 éves.

A megjelent munkavállalók szinte egyhangúlag szavaztak nemmel a túlóratörvényre Hódmezővásárhelyen azon a voksoláson, amelyet a város önkormányzati cégeinél dolgozók körében tartottak az új szabályozásról – írja Facebook-oldalán az önkormányzat gyorshírszolglálata.

Az új szabályozásról azt követően kérdezték meg az önkormányzati dolgozók véleményét, hogy a közgyűlés január 16-ai rendkívüli ülésén – amelyen Márki-Zay Péter javaslatára napirendre került a rabszolgatörvény elutasítása – a testület úgy döntött, hogy meg kell kérdezni a 100 százalékos önkormányzati tulajdonú cégek munkavállalóit a döntés meghozatala előtt.

A Fidesz-frakció tagjai ígéretet tettek arra, hogy a munkavállalók véleményét fogják képviselni a döntés során.

A munkavállalók véleményének kikérése érdekében kedden a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban tájékoztatta az önkormányzati cégek munkavállalóit dr. Márki-Zay Péter polgármester, valamint dr. Tatár Zoltán aljegyző.

A tájékoztatón alacsony volt a részvétel – az érintett mintegy 370 munkavállaló közül mindössze 45 fő jelent meg –, de a megjelent munkavállalók titkos szavazás során egyértelmű véleményt fogalmaztak meg a túlóratörvény bevezetésével kapcsolatosan.

A leadott 45 szavazatból mindössze 1 támogatta a törvényt, míg 42 fő ellene szavazott.

2 szavazat érvénytelen volt.