Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Országos aláírásgyűjtő kampányba kezd a Jobbik a rabszolgatörvény ellen

Ez a cikk több mint 5 éves.

Az utóbbi napokban a Jobbik fennmaradása lett a tét azok után, hogy

„az Állami Számvevőszék és a Fidesz boszorkánykonyháiban olyan döntések születtek, amelyek deklarált módon megpróbálják ellehetetleníteni Magyarország legerősebb demokratikus pártját, Magyarország legerősebb ellenzéki erejét.”

–  kezdte mai sajtótájékoztatóját Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke.

Az Állami Számvevőszék 2018-as országgyűlési választás kampánypénzeinek ellenőrzésén több százmilliós büntetést kapott a Jobbik, amely egyúttal a párt megszűnését is jelentheti.

Maguktól azonban nem fogják letenni a fegyvert – hangsúlyozta, de azt nem lehet kizárni, hogy a Fidesz-KDNP döntéseinek köszönhetően felszámolják a Jobbikot, „majd a helyét is sóval hintsék be” – mondta.

Egy ilyen helyzetben, amikor a Jobbiknak nincsen pénze részt venni az EP-kampányban vagy az önkormányzati kampányban mégis nagyon sok mindent meg tud tenni nulla forintból is.

„Hogy ha kell, az utolsó töltényig, aztán pedig kövekkel, botokkal fogunk küzdeni”

–  mondta Z. Kárpát.

A mai napon egy ilyen küzdelem indul be: a Jobbik országos aláírásgyűjtő kampányt indít a rabszolgatörvény eltörlése érekében. Azzal kapcsolatban, hogy milyen eredményeket lehet elérni egy aláírásgyűjtő kampánnyal, azt mondta, a Jobbik az ígéretét teljesíti: a párt minden demokratikus eszközzel megpróbál eredményt elérni az igazság érdekében – ez is egy ilyen eszköz.

„Vezérhajói voltunk az utcai megmozdulásoknak, ott voltunk az összes parlamenti műfajban, népszavazást kezdeményeztünk a rabszolgatörvény kérdésében. Miután ezt elutasították, a Kúriától várjuk most azt, hogy ez a népszavazási kezdeményezés elinduljon”

– mondta a párt alelnöke.

De a Kúria döntéséig sem akarnak tétlenül ücsörögni, ezért a rabszolgatörvény elleni aláírásgyűjtéssel akarják cselekvésre késztetni a kormányzatot, amely lepaktált a multi cégekkel, lepaktált a bankokkal a magyar munkavállalók kárára és érdekei ellnére.

A túlóratörvénnyel a társadalom túlnyomó többsége nem ért egyet, a Jobbik az aláírásgyűjtő íveivel ennek „a természetes nemzeti akaratnak” igyekszik hangot adni.

Terveik szerint a következő hónapokban összegyűjtött aláírásokkal ugyanúgy fogják cselekvésre kényszeríteni a Fidesz-KDNP-t, ahogy az egyébként a balliberális kormányzásokat is megroppantotta már hasonló eszközökkel.

Erre már csak azért is szükség van, mert

„a magyar társadalom igazságba vetett hitét nem lehet betiltani, mint pártokat, nem lehet elnyomni, mint jogi személyeket, egyesületeket, vagy szervezeteket, nem lehet törvényi eszközökkel eltörölni és nem lehet hatósági döntésekkel sem visszájára fordítani„

– hangsúlyozta. Z. Kárpát, majd hozzátette, a Jobbik ezzel a kampánnyal az igazság keresésének élére áll.