Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Hatvannál folytatódnak a félpályás útlezárások

Ez a cikk több mint 5 éves.

2019 első hónapjának végéhez közeledve sem értek véget a rabszolgatörvény ellenében szervezett félpályás útlezárással tiltakozó megmozdulások: csütörtökön Hatvan közelébe jelentettek be újabb útblokádot január 31-ére – erről az Egri Ügyek helyi újság számolt be.

A demonstráció sajátossága lesz, hogy a résztvevők egy része Egerből indul, tehát egy egész autókonvoj érkezik Hatvanba.

A 14 órától 16 óráig tartó megmozdulást az Életre Tervezett Munkavállalók Országos Szövetség (ÉTMOSz) szervezi, és a szakszervezetek négypontos követeléslistájának teljesítését tűzték ki célul.

Az Egri Ügyek úgy értesült, hogy a három hatvani útlezárás közül egyet nem engedélyezett a Hatvani Rendőrkapitányság. Egyebek közt arra hivatkoztak, hogy az egyidejűleg a hatvani Bosh-gyár melletti útra, valamint a 21-es főútra engedélyezett két útlezárás mellett a 3-as út tervezett lezárása hétköznap, a csúcsforgalmi időszakban aránytalan mértékben korlátozná az állampolgárok szabad mozgáshoz való jogát.

A határozatban egyebek mellett  a várható rossz időjárás és az útlezárás okozta torlódás miatti balesetveszélyt túlságosan nagynak ítélték, továbbá arra is emlékeztettek, hogy a 3-as utat a mentők és a tűzoltók is használják vészhelyzet esetén, és nincs alternatív útvonaluk.

Nagy számban a múlt hétvégén zajlott egyszerre az ország számos pontján számos rabszolgatörvény-ellenes demonstráció, köztük sok félpályás útlezárás is (Heves megyében Eger és Kerecsend között került sor ilyenre), azóta pedig Pécsett demonstráltak több napig útblokáddal.

(Egri ügyek)

Címlapkép: MTI/Varga György