Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Vona: Sneidernek elnézést kellene kérnie a náci karlendítés miatt

A Hír Tv-n jött le az a riport, amelyben Sneider Tamás Jobbik-elnök esküvőjéből láthatóak olyan részletek, ahol a felesége, Szabó Edit Édua náci karlendítéseket csinál, míg a vőfély homofób és rasszista vicceket mesél, az ünnepeltek mulatságára. Az adásban arról is beszámoltak ezt követően, hogy a kilencvenes években Sneider skinhead volt.

Az eset nagy port kavart, Sneider a 444-nek elmondta, hogy a propaganda akár azt is kitalálhatja róluk, hogy homoszexuálisok, vagy Soros-katonák. A felvétel szerinte egy olyan embertől került ki, aki a Jobbikos N1TV-t csinálta, majd a Mi Hazánk Mozgalomhoz pártolt.

A felvételen szerinte a résztvevők csak poénkodtak és szórakoztak.  „A feleségem még a vágott felvételen is több kézmozdulatot tesz. A szépségkirálynő jelet sem azért mutatta, mert szépségkirálynőnek gondolná magát, és bármilyen karlendítéshez hasonló mozdulatot sem azért tett, mert nácinak gondolná magát” – tette hozzá Sneider.

Az ügyet Vona Gábor is kommentálta, aki elmondta a HVG-nek, hogy „az ilyen videóról mindenkinek ugyanaz a véleménye, nem vállalható, és ezt szerintem az is úgy gondolja, aki tette”.

Hozzátette, hogy szerinte nyilvánosan bocsánatot kellene kérnie az elnöknek, de jelenleg örül annak, hogy nem kell a párt nevében állást foglalnia. Vona Gábor szerint a videó felhasználása a kormánypárti média által már az EP-kampány része, és így próbálnak éket verni a baloldali ellenzéki pártok és a Jobbik között kialakuló ellenzéki együttműködés közé.

Címlapkép: MTI/Balogh Zoltán