Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Ujhelyi István: közösen mozgósítanak az ellenzéki pártok az EP-választásra

Ez a cikk több mint 5 éves.

Élő videóban számolt be arról Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselője, hogy több ellenzéki párt – az MSZP, a Párbeszéd, a Momentum, az LMP és a Jobbik – közös mozgósítási kampányba fog kezdeni, hogy piros lapot mutassanak fel Orbánnak az EP-választáson!

Ujhelyi szerint abban állapodtak meg a pártok, hogy április 8-ig, az EP-kampányig tartó időszakban együtt fognak mozgósítani, hogy a választók minél nagyobb számban menjenek el szavazni. Ujhelyi arról is beszélt, ez a tárgyalás nem érinti a közös vagy külön indulás kérdés-t az EP választáson, az máshol dől majd el.

A politikus szerint a következő hetekben fogják kitalálni a kampány részleteit, egy közös minimumot fognak kidolgozni az európai és magyar politika kapcsán, amit közösen tudnak képviselni, majd egy közös stratégiát fognak kitalálni a mozgósításhoz.

Ujhelyi azt is kérte, olyan tudósok, művészek, országos vagy helyi közéleti szereplők is kapcsolódjanak be majd a kampányba, akik, ha nem is tartoznak egy párthoz sem, de fontosnak tartják, hogy májusban minél többen legyenek az urnáknál.

Ujhelyi beszélt arról is, a kampány mellett ott kell lennie a pártoknak a szakszervezetek mellett, a rabszolgatörvény elleni küzdelemben is, és meg kell mutatni az utcán, hogy a pártok kiállnak az 5 pont mellett, és sikerre fogják vinni. Emellett tartja fontosnak, harmadik célként, hogy minél többen legyenek az EP-választáson.

Ujhelyi azt is kérte, azok a pártok is jöjjenek el a következő egyeztetésre, akik most nem vettek részt ezen.