Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Kirakta a profilképére, hogy O1G, nem vették fel a céghez

Ez a cikk több mint 5 éves.

A 444 számolt be róla, hogy politikai véleménye miatt nem alkalmaztak egy férfit, az ok az volt, hogy a profilképére Facebookon O1G filtert rakott.

A Pest megyei férfiról már korábbi munkahelyén is tudott volt, hogy ellenzéki érzelmű: a hangulat a munka közben az elbeszélése szerint emiatt rideg volt, nem kapott karácsonyi prémiumot sem, majd mikor már az utódját is keresték, felmondott.

Egy rágcsáló- és rovarirtó céghez jelentkezett ezután, az állásinterjú pedig remekül sikerült: a jó hangulatú megbeszélés után meg is egyeztek a tulajdonossal abban, hogy hamarosan el is kezdhet a cégnél dolgozni.

Az első munkanapja előtt azonban váratlanul megcsörrent a telefon, és a tulajdonos közölte vele, hogy mégsem alkalmazhatja, ugyanis szóltak neki, hogy a leendő munkatárs profilképén egy O1G (Orbán egy geci) embléma van, így szó sem lehet róla, hogy együtt dolgozzanak.

A férfi rögzítette az egész beszélgetést a telefonjával, amit el is küldött a 444-nek. A beszélgetés során hiába bizonygatta a munkáltatónak, hogy ez a politikai magánvéleménye, és nem hangoztatja az utcán, nem kiabálja mások arcába.

„Tulajdonos: Nekem annyi az egészben, hogy mind kommunikációban, mint mindenben nekem tökéletesen megfeleltél volna. Azért is ültem le veled, megkérdeztem, meg megbeszéltük a előre dolgokat, hogy ez így tud-e működni, és akkor mondtad te is, hogy igen, oké, rendben van. Teljesen váratlanul ért engem ez a péntek esti telefon, úgyhogy, mondom, ez tök jó. Jelen pillanatban itt tart a történet.

Férfi: Nem tudod azt mondani, hpgy a te céged, nem te döntöd el?

Tulajdonos: Én döntöm el, de egy olyan embertől, akinek kifizetek 2-300 ezer forint nettót, és előre letisztázok vele valamit, nem ezt várom el, hogy én pénteken este kapot plusz telefonokat, munkából adódóan, amikor megyek a családdal külföldre. Érted? Tehát , ha most itt tartunk, hol fogunk tartani  egy hónap múlva?

Férfi: Kitől kaptál esetleg telefont, szabad tudni?

Tulajdonos: Dehogy szabad tudni, teljesen diszkrét dolgok ezek.”

(444)