Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Január első napjaiban már 14 tüntetés lesz a rabszolgatörvény ellen

Ez a cikk több mint 5 éves.

Budapesten is több tüntetést tartanak, de számos vidéki városban is megmozdulnak az emberek a rabszolgatörvény ellen, illetve az ellenzéki pártok 5 pontját támogatva az év első napjaiban. Olyan városok kapcsolódnak be a tüntetéshullámba, mint Szeged, Komló, Szolnok vagy Tapolca.

Január 2-án a Párbeszéd önkormányzati képviselője, Váradiné Naszály Márta szervez délelőtt 10 órára tiltakozást a miniszterelnök Várba költözése ellen.

3-án Szeged kapcsolódik be a tiltakozásokba. Helyi civil szervezetek és az összes ellenzéki párt szervez közösen tüntetést Védjük meg Szeged címmel, amit Botka László polgármester is támogatott a Facebook-oldalán. 17 órától a Dugonics téren gyülekeznek majd a tiltakozók.

4-én Pécsen, Szombathelyen és Gödöllőn tartanak majd tiltakozásokat. Pécsen a Momentum szervezésében 18 órától kerül sor tüntetésre, Szombathelyen 17 órától helyi civil szervezetek és pártok tiltakoznak majd a Domus áruháznál, míg Gödöllőn magánszemélyek kezdeményezésére több ismertebb ellenzéki politikus lép fel majd egy vonulásos tüntetésen, amely az Alsóparkból, a Világfa mögül indul majd.

De 4-én a Vasas szakszervezet is tart majd félpályás útlezárást Pápán. 12-15 óráig tart majd a lezárás, az autók 11.30-kor találkoznak az Aldi parkolójában.

5-én az év első várhatóan nagy tüntetését délután 2 órától a Hősök terén tartják majd. Eddig több mint 30 ezren jelezték, hogy ott lesznek vagy érdeklődnek az esemény iránt.

De 5-én nem csak Budapesten lesz tüntetés. Debrecenben 18 órától a Piac utcában helyi civilek szervezésében, Szolnokon 15 órától a Szolnoki tiszai hajósok terén a helyi ellenzéki pártok, 15 óra 45 perctől Hódmezővásárhelyen a Kossuth téren, Komlón 15 órától a Zrínyi téren a Momentum, Tapolcán 14 órától a Fő téren, Cegléden pedig 17 óra 30 percről a Szabadság téren a Kétfarkúak szervezésében tartanak majd tüntetést.

7-én pedig újra a Vár lesz a helyszín Budapesten, ahol 12 órától tüntetnek majd ismét Orbán Viktor beköltözése ellen.

 

Címlapkép: Mérce / Markoszov Szergej