Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Forbes: Mészáros Lőrinc ma hivatalosan is Magyarország leggazdagabb embere

Ez a cikk több mint 5 éves.

Hosszú évek után taszították le Csányi Sándort a Magyarország leggazdagabb embereinek vagyonát összegző lista éléről. Az új nyertes Orbán Viktor gyerekkori jó barátja, Mészáros Lőrinc.

„Soha ekkora vagyonnal nem rendelkezett még az első helyezett, sőt, soha ekkora tőzsdei vagyon nem összpontosult még Forbes-listás milliárdos kezében, mint most. Mészáros Lőrinc megelőzte Csányi Sándort a Forbes-listán úgy, hogy öt évvel ezelőtt még nem szerepelt neve a levagyonosabbak között” – írja a Forbes összegzésében.

Mészáros Lőrinc vagyona a Forbes friss kimutatása szerint 381,3 milliárd forint, ez a vagyon 10 éve még a 100 milliót sem közelítette meg, az elmúlt 7 évben pedig háromszázszorosára nőtt.  A második Csányi Sándor 317,2 milliárd forinttal. Mészárosnak tavaly csupán a mostani összeg harmada, 100 milliárd forintja volt a Forbes szerint, de Csányi is jó 20 milliárd forinttal, 6 százalékkal növelte a vagyonát egy év alatt. A mostani harmadik, Gattyán György pedig 188 milliárdról 244 milliárdra növelte a vagyonát egy év alatt.

Mészáros Lőrincről ugyanakkor sokan úgy tartják, ő valójában csupán Orbán Viktor strómanja a magyar gazdaságban. A volt felcsúti polgármester cégei rendre a közbeszerzések győztesei az állami megrendelések terén.

Címlapkép: MTI Fotó: Koszticsák Szilárd