Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Sztrájk feliratért 319 óra közmunka, milliárdok ellopásáért semmi?

Ez a cikk több mint 5 éves.

Minden benne van két mai hírben, egyszerűen minden. Egy srácot, aki felfújta az országzászlóra, hogy sztrájk, amit másnapra lemostak, és 27 ezer forintos „kár” kerekedett belőle, 319 óra közérdekű munkára ítéltek.

A másik hír szerint a 4 milliós vesztegetés miatt bilincsben elvitt volt fideszes képviselő szabadon távozhatott.

Egészen elképesztően felborult ebben az országban, hogy mi az igazság. A szánkót megrongáló tüntetők bűnözők, míg a 20 ezer forintos szánkót közpénzből ajándékozók, akik közben ezer milliárdok eltüntetéséhez asszisztálnak, jólelkűek.

A köztévében fellépő ellenzéki politikusok agresszívak, a tüntetők – még azok is, akik hozzájárultak a szánkók kárának megtérítéséhez – egy csürhe, a rendőrség velük szemben ezért lép fel néha agresszívan, de közben a köztévében nyugodtan alkalmazhatnak fizikai erőszakot megválasztott képviselőkkel szemben, és a rendőrség nem tesz semmit.

A korrupt bűnözők, a Farkas Flóriánok, az ország megbecsült döntéshozói, az utcán elégedetlenségüknek – valóban nem szép módon – üveg dobálással és pár pad felgyújtásával reagáló állampolgár társaink bűnözők.

Hát ki okoz nagyobb kárt ennek az országnak? Aki évek óta nézi a Honvédkórház lerohadását döntéshozóként? Aki nem ad elég tűzifát az embereknek, hogy ne fagyjanak meg? Aki túlórába hajszolja a munkavállalókat? Aki százmilliárdokat lop el a közösből? Vagy az, aki egy tüntetésen 20-30 ezer forintos kárt okoz?

Persze nem akarok senkit felmenteni. Aki erőszakot követ el, vagy akár nem is erőszakos, de polgári engedetlenséget, annak vállalnia kell a tettének következményeit.

De tényleg az a következmény egy lemosható feliratért, hogy valaki 319 órát kap?

És miként meri ezt a következményt kiszabni a bíró, amikor a hatalmasok, az elnyomók, a korruptak, az oligarchák semmit sem kapnak?

Milyen erkölcsi mércéje van annak, aki a tüntetőket csürhézi, miközben szétlopják az egyre jobban lerohadó országot? Ki veszi még be ezt a hazugságot, amelynek egyetlen értelme, hogy a korrupt gazemberek hatalmát megvédje?

Szerencsére a számok alapján egyre kevesebben, mert az emberek kétharmada egyetért az utcai tüntetésekkel! Mert itt nem a csürhe, nem az ellenzék, hanem a magyar nép követeléseinek próbálnak a tüntetők érvényt szerzeni.

Címlapkép: MTI/Mohai Balázs