Megszűnik a Zoom.hu, ma jelentették be, holnap már nem lesz

Közleményben jelentette be Dosek Rita tulajdonos, ügyvezető, hogy a Strat-Pol Kft., a Zoom.hu internetes hírportál üzemeltetője az újság működtetését a mai nappal befejezi, és a portált megszünteti. A cég továbbra is folytatja tevékenységét, de a média és a tájékoztatási piac területéről kivonul.

Farkas Csilla megbízott főszerkesztő még ennyit tett hozzá a szűkszavú közleményhez:

„A tulajdonosi döntést a szerkesztőség csak elfogadni tudja, és sajnos mindössze egy ilyen közlemény az, ami ma Magyarországon bármelyik újságírónak marad, aki elveszíti az állását. A Zoom.hu-t a főszerkesztőváltás és a csökkentett létszám ellenére a most állásukat veszítő újságírók nemcsak hogy a piacon tartották, de szegmensének meghatározó szereplőjévé is tették. Elhivatottságuknak köszönhetően az elmúlt hónapokban – az elvárt és a korábban ismert egyedi látogatószámokat jelentősen meghaladva – a portál az egyik legsikeresebb időszakát élte. A Zoom.hu impresszumára kattintva olvashatóak az igazán fontos értékei az oldalnak, mind szakmailag, mind emberileg. Megtisztelő volt ennek a szerkesztőségnek a tagja lenni, hálával tartozom a Zoom.hu csapatának!

A szerkesztőség a további kitartás reményében búcsúzik a még létező független sajtótól.”

A Zoom.hu a leginkább biztonságpolitikai szakértőként emlegetett Tarjányi Péter lapja, amelyet eredetileg 2008-ban alapított. Újra aktív az oldal az országgyűlési választások előtti hajrában lett, Tarjányival kapcsolatban azonban folyamatosan gyűltek a különböző találgatások (többek közt arról, volt-e valamilyen köze Botka László miniszterelnök-jelölti megbuktatásában). Tarjányi idén márciusban mondott le az ügyvezető igazgatói tisztségéről.

A Zoom.hu a választások után legutóbb egy kirúgás-hullámmal, átszervezéssel és elmaradó bérekkel került be a hírekbe, ekkor már többen mondogatták, hogy  „léket kapott a projekt”, a Mérce információi szerint azonban a lap újságírói közt volt olyan, akit teljesen váratlanul ért a Zoom.hu bezárásának híre. Három nappal karácsony előtt.

 

Olvass tovább!