Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Bejutott Mészáros Lőrinc lapjához a Momentum

Ez a cikk több mint 5 éves.

Tegnap este a Dunántúli Napló szerkesztőségében járt Nemes Balázs, a Momentum országos szóvivője.

Nemes az ellenzék 5 pontos követeléseit ugyan nem, de egy doboz bontatlan tojást és egy meghívót azért vitt a szerkesztőségbe, amelyben a január 4-én, Pécsen tartandó megmozdulásukra invitálta meg a lap munkatársait. A meghívóban szerepelt egy idézet Deák Ferenctől:

„Ha tőlem függene, a sajtótörvénynek csak egy paragrafusa volna: hazudni nem szabad.”

Nemes így írt a látogatásról:

„Felcsengettem a szerkesztőséghez, akik arra kértek, hogy a földszinten az újonnan kirendelt biztonsági őrnél adjam le a csomagomat, utána felmehetek a szerkesztőséghez. Nem kis meglepetésemre ezután nyílt az ajtó!

👮🏻 A lapot és a dobozt átadtam az őrnek, akinek a kíséretében utána felsétáltam a harmadikra. Ketten voltak már csak bent, őket széles mosollyal és kézfogással üdvözöltem, bemutatkoztam, majd elmondtam mit hoztam.

🤔 Némi tanácstalanságot véltem felfedezni az arcukon, így sietve hozzátettem, hogy ez egy úgynevezett poén, nem kell személyesen venni, és a legvadabb konteóval sem lehet kihozni belőle azt, hogy fenyegetően léptem volna fel.”

Nemes Facebook-posztja itt olvasható teljes egészében:

A Dunántúli Napló online hírportálja, a Bama.hu nem számolt be az esetről, legutóbb 4 napja írtak a Momentumról Tervszerűen folynak az erőszakos utcai provokációk című cikkükben.

A Dunántúli Napló a Mediaworks portfóliójába tartozik, amelyet 2016 végén falt fel Mészáros Lőrinc egyik cége.

A Momentum nem először látogat el kormányközeli lapokhoz, tavaly májusban Fekete-Győr András azért ment be az Origo szerkesztőségébe, hogy feltegye a nagy kérdést:

„Kit kell ma lejáratni?”

Múlt vasárnap a rabszolgatörvény elleni tüntetés után a Momentum és Hadházy Ákos vezetésével többezer fő gyalogolt (vagy hévezett) el az MTVA székházához az Kunigunda útjára, ahol több ellenzéki képviselő az épületbe is bement, hogy felolvastassák követeléseiket. Másnap reggel Szél Bernadettet és Hadházy Ákost szó szerint kidobták az épületből, estére pedig újra többezren tiltakoztak a köztévénél. A tüntetés közben a még bent maradt képviselők is kijöttek az épületből (az 5 pont beolvasását nem sikerült elérniük), beszédeikben pedig jelezték: folytatni fogják a tiltakozást, és kitartanak követeléseik mellett.

Fekete-Győr András a tüntetésen közölte: számon fogják kérni a kormánylapokon a hírhamisítást.

Ezután a tüntetők egy csoportja a Momentum vezetésével kisebb körutat tett a környéken, más kormányközeli lapok (például a Hír TV) szerkesztőségét is meglátogatták.

A tüntetésről készült beszámolónk itt olvasható. A tiltakozáshullám nem csendesült el azóta sem, az elmúlt napokban több vidéki városban is voltak demonstrációk, ma pedig a fővárosban egymás után két megmozdulás is lesz, amelyekről a Mérce élőben tudósít majd.

via Szabad Pécs/Mérce
Címlapkép: Nemes Balázs/Facebook