Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Egy év felfüggesztett börtönt kapott egy rendőrökkel verekedő tüntető

Ez a cikk több mint 5 éves.

Egy év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Pesti Központi Kerületi Bíróság azt a tünetőt, aki a vád szerint december 16-án, vasárnap a Bajcsy-Zsilinszky úton tettlegesen is bántalmazott két, a tüntetést biztosító rendőrt- írta a 24.hu. A hivatalos vád szerint a férfi hivatalos személy elleni erőszak miatt indult eljárás, a bíróságon az ügyész arra hivatkozva kért azonban súlyosbítást, hogy szerinte a vádlott büntetett előéletű is.

A hivatalos iratok szerint a férfit vasárnap, az esti órákban „feltűnően agresszív magatartása okán” a rendőrök intézkedés alá akarták vonni. Ő azonban megtagadta az együttműködést, a rendőrökre trágár szavakat használt, majd a Kossuth teret a Bajcsy-Zsilinszky út felé hagyta el. Az őt követő rendőröket megtámadta, és jobb kezével az egyik felé legyintett, míg bal kezével egy másikat megütött, majd átkarolva elkezdte lenyomni a földre.

Végül az intézkedő rendőrök a férfit földre vitték, megbilincselték és előállították. A bíróság előtt a férfi elismerte bűnösségét, lemondott tárgyaláshoz való jogáról, így a körülmények vizsgálata nélkül egyedül a büntetésről döntött a bíróság.

A vádiratban az ügyész hangsúlyozta, hogy a vádlott többszörösen büntetett előéletű személy, és ittas volt, a védelem azonban hangsúlyozta, hogy felfokozott hangulatú tüntetésen vett részt, ahol az események elharapóztak. Mindkét fél és a bíróság is enyhítő körülményként vette figyelembe a férfi beismerő vallomását.

A bíróság így a viszonylag enyhe, de jogerős, 1 év felfüggesztett börtönbüntetést tartalmazó ítélettel elsimerte, hogya vádlott a hatóságokkal együttműködött. A vádban szereplő bűncselekmény ugyanis büntetési tételként 1-től 5 évig terjedő szabadságvesztéssel szankcionálható.

Címlapkép: MTI/Balogh Zoltán