Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A pécsi ellenzék kivonult az ülésteremből, a rabszolgatörvény miatt tiltakoztak

Ez a cikk több mint 5 éves.

A Szabad Pécs számolt be róla, hogy az ellenzéki képviselők kivonultak a pécsi közgyűlés ülésterméből, miután napirend előtti felszólalásukban mondták el, hogy mindezt a tegnap a Parlament által  – Tordai Bence Párbeszédes képviselő közvetítéséből látva: szabálytalanul – elfogadott törvények miatt teszik.

A tegnapi nap folyamán a rabszolgatörvényt és a különbíróságokról szóló törvényt is elfogadta az Országgyűlés, annak ellenére, hogy ellenzéki képviselők elállták a pulpitust, így pedig Latorcai János levezető elnök nem jutott fel a helyére, valamint képviselői kártya behelyezése nélkül is tudtak szavazni a politikusok, így voltaképp bárki beülhetett volna a helyükre leadni a voksot.

 

A kivonuló pécsiek elmondták, hogy a mai tiszteletdíjukat jótékony célra fordítják. A Szabad Pécsen publikált videóinterjúban úgy fogalmaztak, hogy szerintük a Fidesz szintet lépett a demokrácia lebontásában, kiemelték, hogy így tudják leginkább kifejezni, hogy a dolgozók és a demokrácia mellett állnak ki.

Pécsen is volt tegnap este tüntetés az ottani Kossuth téren, továbbá a Momentum holnapra fáklyás felvonulást szervez a városban.