Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Lezárta a Jobbik a pénzügyminisztérium bejáratát a rabszolgatörvény miatt

Ez a cikk több mint 5 éves.

Jakab Péter országgyűlési képviselő vezetésével néhány jobbikos lezárta a Pénzügyminisztérium ajtaját, tiltakozva a mai végszavazás előtt a rabszolgatörvény ellen. A „Rabszolgák éve 2018 – Köszönjük, Fidesz” feliratú molinóval a párt aktivistái eltorlaszolták a bejáratot és nem engedtek senki bemenni.

„Eljött az a nap, amikor a Fidesz egy egész nemzetet akar rabszolgasorsba taszítani. Eljött az a nap, amikor a Fidesz családokat akar szétszakítani” – mondta el Jakab Péter.

A képviselő szerint azért is a pénzügyi tárca előtt tiltakoznak, mert a rabszolgatörvény beterjesztője, Kósa Lajos szerinte csak egy stróman, a koncepciót Varga Mihály minisztériumában dolgozták ki.

Negyed órával a lezárás kezdete után kiderült, az intézmény egyik pincelejáratát megnyitották és ott kezdték beengedni a minisztériumban dolgozókat, hogy kikerüljék a tiltakozó jobbikosokat. Ezzel az tiltakozóakció okafogyottá vált, de Jakab Péter elmondta: a parlamentben is folytatják tovább a küzdelmet a dolgozók túlórakereteit drasztikusan növelő jogszabály ellen.

A rabszolgatörvény sorsáról a ma 10.15 perckor kezdődő ülésen végszavaz az Országgyűlés.