Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Mészáros Lőrinc erőművének vezetője azért drukkol, hogy nőjön a lakosság rezsiköltsége

Ez a cikk több mint 5 éves.

Az Alfahír birtokába került egy hangfelvétel, amin a májusban Mészáros Lőrinc által megvásárolt Mátrai Erőmű vezetője arról beszél, bízik abban, hogy a lakossági villamos energiaár nőni fog.

Ellentétben azzal, amit az elmúlt 5-6 évben hallhattatok tőlem, most azt kell mondanom, hogy a cég piaci helyzete jó. A villamosenergia-árak, a villamos energia nagykereskedelmi árai nőnek, reméljük, a lakossági is, bár ez nem biztos, hogy népszerű, de bízunk abban, hogy a lakossági is, mert akkor az MVM mozgástere is meg fog nőni a mi hosszú távú szerződéseinken keresztül”

A lap szerint a felvételen a Mátrai Erőmű vezetője, Valaska József hallható, aki a fenti hangfelvétel tanúsága szerint abban reménykedik, hogy drágább lesz a rezsi, és így jobban jár majd Mészáros cége. Valaska egyébként régóta vezeti a Mátrai Erőművet, amely idén került Mészárosék érdekeltségébe, a felügyelőbizottságba pedig Orbán Viktor jó barátjának emberei kerültek, sőt a felügyelőbiztosság vezetését maga Mészáros lánya, Mészáros Beatrix kapta meg.

Címlapkép: MTI Fotó: Koszticsák Szilárd