Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A kormány állításával szemben már Macedóniából is a magyarok segíthettek kijutni Gruevszkinek

Ez a cikk több mint 5 éves.

A 444 szemlézi a német DW cikkét, amely újabb részleteket közölt Gruevszki Magyarországra jutásáról. A lap, amely egyes feltételezések szerint a német titkosszolgálat információi alapján tárhatta fel eddig Gruevszki útját, most azt írja, nagy a valószínűsége, hogy már hazájából is a magyarok segítettek kijutni a korrupció miatt elítélt Gruevszkinek.

A német DW írása szerint Gruevszki készült a börtönre, testőreitől a börtönben használatos ruhák vásárlását kérte, és azt, hogy meséljenek neki, milyen a börtön élet. A lap szerint a volt Macedón miniszterelnököt, aki 4 saját lakása között ingázott, hogy ne lehessen pontosan tudni, hol van, november 8-án látták utoljára, miután felvett 100 ezer eurót bankszámlájáról.

A 444 fordítása szerint a cikk azt írja:

„Gruevszkit a Marriott Hotelből látták távozni november 8-án este. A szálloda tulajdonosa Saso Mijalkov, Gruevszki unokatestvére, aki korábban az ország titkosszolgálatát vezette. Több forrás is megerősítette, hogy a Gruevszki eltűnése előtti három hétben többször is Szerbiában használt magyar diplomáciai autókat láttak a Marriott parkolójában, ami arra utalhat, hogy magyar diplomaták segíthettek neki megtervezni a szökést.”

Ez az információ azért fontos, mert a kormány tagjai eddig pontosan azt állították, nem segítette a magyar állam Macedoniából kijutni Gruevszkit. Ezzel az állítással próbáltak olyan védekezést előállítani, amely nem cáfolja a tényt, hogy utána végig a magyar diplomaták segítették Gruevszkit a szökésben, de mégis olyan állítás, mintha a magyar kormánynak nem lenne köze az egészhez.

Ha bebizonyosodik, hogy ez se igaz, az azt jelenti, hogy a magyar kormány végig hazudott Gurevszki ügyében, és ez egyben azt is valószínűsíti, hogy Orbán Viktorék nem csak segítettek Magyarországra jutni egy korrupt bűnözőnek, hanem ezt előre ki is tervelték.

Olvasd el összefoglaló cikkünket a témában:

„Az érv abszurditása rámutat a kormánypropaganda hazugságára: ha ugyanis a Soros általi üldöztetés sokkal könnyebben befogadásra készteti a magyar államot, mint mondjuk az Iszlám Állam vagy Asszád elnök vegyi fegyverei elől való menekülés, akkor abból automatikusan következik, hogy az iszlamista terrorizmus kisebb veszélyt jelent a magyar társadalomra.”

Forrás: DW/444
Címlapkép: MTI Fotó: Balogh Zoltán