Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Levélben küldik melegebb éghajlatra Kósa Lajosékat a dolgozók

Ez a cikk több mint 5 éves.

Nagyszabású tiltakozó akcióba kezd a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) a Kósa Lajos és Szatmáry Kristóf fideszes képviselők által benyújtott törvényjavaslat ellen, amely többek között 250-ről 400 órára tolna az éves túlórakeretet.

A „rabszolgatörvény” elleni lehetséges fellépés megtervezése céljából az érdekvédő szervezet pénteken délben tartott elnökségi ülést, az ezen hozott döntésekről Kordás László elnök számolt be a Népszavának. A szakszervezeti vezető elmondta, egyrészt azt szeretnék, ha

a dolgozók tömegesen árasztanák el Kósát és Szatmáryt keresetlen hangú leveleikkel, amelyekben elmondják véleményüket a tervezett változtatásról a két fideszes képviselőnek.

Másrészt pedig személyesen is tervezik meglátogatni a módosítás előterjesztőit, Kósát a képviselői irodaházban, Szatmáryt pedig abban a boltjában, amely munkások feketén alkalmazásával és elmaradt nyugtákkal vált hírhedté.

Kordás hozzátette, ahhoz, hogy a levélözön hatékony legyen, készítenek majd egy olyan levéltervezetet is, amelyet a képviselőknek e-mailben elküldve a dolgozók tiltakozhatnak a tervezett módosítások ellen.

Emellett azért, hogy megakadályozzák a javaslat megszavazását, Kordás László az összes parlamenti bizottsági ülésre el fog menni, és ha szót kap, tolmácsolni fogja a dolgozók üzenetét.

A MASZSZ emellett Áder Jánosnak is levelet írt, amelyben már most arra kérik a köztársasági elnököt, hogy amennyiben az Országgyűlés mégis megszavazná, ne írja alá a módosítást.

A szakszervezeti szövetség ezenkívül a napokban felméri azt is, mekkora a hajlandóság egy nagyobb tüntetésre.

 

(Népszava)

 

Címlapkép: MTI, Czeglédy Zsolt