Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Étellopásért vádemelés, közpénzlopásért semmi

Ez a cikk több mint 5 éves.

Ízlelgessük a két hírt:

Vádemelést javasol a rendőrség az udvari férfi ellen.  A Tamási Rendőrkapitányság eljárást folytatott lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy udvari lakos ellen.  A 21 éves férfi a nyomozás adatai szerint 2018. október 22-e és 23-a között bement egy udvari ingatlan udvarába, majd benyomta a fürdőszoba ablakot, és a házba bejutva élelmiszert lopott onnan.

A rendőrök a nyomozás eredményeként azonosították, majd gyanúsítottként hallgatták ki a férfit, aki kihallgatásán elismerte a bűncselekmény elkövetését. Az eljárás során szabadlábon védekezhet. A nyomozás vizsgálati szakaszában a Tamási Rendőrkapitányság Vizsgálati Alosztálya a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek. – police.hu

Ezt rakjuk mellé:

 „Bűncselekmény hiányában megszüntették az Elios Innovatív Zrt.-vel szembeni nyomozást” – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője kedden este az MTI-vel.

Gál Kristóf szóvivő a hírügynökség kérdésére azt nyilatkozta, hogy az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) ajánlásai alapján a Pest Megyei Főügyészség által elrendelt nyomozást a Nemzeti Nyomozó Iroda befejezte.

„az OLAF jelentésében foglaltakat a minden részletre kiterjedő nyomozás nem támasztotta alá.”

Az Unió csalás elleni szerve 2018 januárjában zárta le két éves nyomozását Elios-ügyben, és arra jutott, hogy súlyos szabálytalanságok övezték a cég közbeszerzéseit. Az Elios Zrt. Tiborcz István, Orbán Viktor vejének résztulajdona volt, amikor elkezdett aratni  megmagyarázhatatlanul túlárazott önkormányzati közbeszerzéseken. ”- részlet a 444 híréből.

Milyen ország ez?

 

Címlapkép: Orbán Viktor/facebook
Címlapkép: Orbán Viktor/ Facebook