Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt lakhatást adott egy hajléktalan embernek

Ez a cikk több mint 5 éves.

Míg a pártok jelentős része elítéli a hajléktalanság kriminalizálását és a kormányt valós megoldások keresésére szólítja fel, tiltakozik az új szabályozás embertelen  gyakorlata ellen, vagy ahogy Gyurcsány Ferenc pártja, a DK esetében láthattuk, szolidaritásból kiül néhány tagjuk a parlament lépcsőjére egy éjszakára, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) a segítség ennél egy radikálisabb formáját valósította meg.

Pontosabban egyik pályázójuk,

Violetta pályázta meg a párt által elnyert kampányfinanszírozás egy részét, amiből egy lakókocsit vett üresen álló telkére, majd beköltöztettek egy hajléktalan embert.

A párt pályázatot hirdetett kampányfinanszírozásuk felhasználására, a pénzből társadalmi szempontból fontos projekteket valósítottak meg a pályázók ötletei alapján, így ezeket a pénzeket egyes nézetek szerint jóval hasznosabb célokra fordították mint a többi párt.

A Violetta Győr melletti földjén elhelyezett lakókocsi félmillió forintba került, lakója pedig egy Robi nevű, korábban hajléktalan ember – akinek mióta beköltözött munkája is lett, valamint egy kutyája akit bedobtak hozzá és azóta ő tart el.

A párt akciója nyilván nem tud rendszerszintű választ adni a hajléktalanság problémájára, azonban ékes példája annak, hogyan lehet értelmesen elkölteni állami forrásból származó százezreket és példát mutathat másoknak, akik hasonló erőforrások felett rendelkeznek.

A párt facebook posztjában epésen meg is jegyzi,

„Jópofa volt Ferenc a Parlament lépcsőjén.
Amit viszont talán érdemes csinálni az ez.”