Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Az MSZP a jogerősen elítélt Hunvald Györggyel tartott sajtótájékoztatót a Kossuth téren

Ez a cikk több mint 5 éves.

Az MSZP a napokban kialakult szemétkáosz kapcsán tartott ma sajtótájékoztatót. Az eseményen a párt különböző budapesti helyi szervezeteinek képviselői vittek szemetet a Kossuth térre.

ezen a performanszon az MSZP erzsébetvárosi elnöke, a jogerősen elítélt Hunvald György is részt vett

Hunvald György a sárga szatyros férfi a képen:

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Az MSZP ma szemetet hordott a Kossuth térre, hogy felhívja a figyelmet a Budapestre is begyűrűző szemétkáoszra. Cikk a Mércén! #mérce#kossuthter#mszp#szemét#hulladék#budapest#magyarország#fidesz

Mérce (@merce.hu) által megosztott bejegyzés,

Erzsébetváros  volt polgármesterét (2002-2010), két ügyben is jogerősen elítélte a bíróság. 2014. július 1-én a Kúria jogerősen egy év börtönbüntetésre ítélte két rendbeli hivatali visszaélés miatt, míg 2015. április 24-én a Szegedi Ítélőtábla jogerősen két és fél év börtönt rótt ki rá hűtlen kezelésért és hivatali visszaélésért az önkormányzat nevében kötött valótlan tartalmú szaktanácsadói szerződések miatt, amelyek mögött nem volt valódi teljesítés.

Utóbbi ítéletet a Kúria formai okokra hivatkozva megsemmisítette, mivel szerintük a Hunvald György elleni büntetőeljárásokat egyesíteni kellett volna a bírósági szakban. A Fővárosi Főügyészség viszont per újraindítási kérelmet adott be ebben az ügyben, mivel szerintük az új eljárásban is elítélik majd Hunvaldot. Hunvaldot egyébként más ügyekben felmentették, börtönbe pedig nem kellett vonulnia, mivel több időt töltött előzetes letartóztatásban, mint amennyire végül elítélték. Hunvald Györgyöt ezután választották 2016-ban újra az MSZP erzsébetvárosi elnökévé.

Úgy tűnik, az MSZP-ben nem szégyellik Hunvald múltját, hiszen láthatóan senkinek se okozott gondot a párt vezetői közül, hogy a jogerősen elítélt polgármester megjelent a mai sajtótájékoztatón.

Egyébként Hunvald György  Facebook oldalának tanúsága szerint, elég aktív a helyi közéletben

a korábban korrupciós ügyekben elítélt volt polgármester, a korrupciós ügyekkel foglalkozó Európai Ügyészséghez való csatlakozásért gyűjtött aláírásokat a Klauzál téren.

Forrás: Hunvald György/Facebook