Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

„Áprilisban mindenki csődöt mondott”: Baranyi Krisztina függetlenként indul Ferencváros polgármesteri tisztségéért

Ez a cikk több mint 5 éves.

Facebookon jelentette be Baranyi Krisztina, az Együtt volt önkormányzati képviselője, hogy független jelöltként indul 2019-ben az önkormányzati választásokon Ferencváros polgármesteri székéért.

Mint írta:

„Több párt is megkeresett, hogy tegyem ezt az ő színeikben, de azt gondolom, hogy nekem itt a magam szintjén is szembe kell néznem az április 8-i katasztrofális ellenzéki vereség tanulságaival.
Áprilisban mindenki csődöt mondott.
Az ellenzéki pártok képtelenek voltak megfelelni a választóik elvárásának, az egymás iránti gyanakvás, rivalizálás és a sokszor személyes sérelmek okozta ellenségeskedés megakadályozta, hogy a választói akarat érvényesüljön.
A választások után már hiába ment százezres tömeg az utcára, ez legfeljebb arra volt elég, hogy erős jelzést adjon az orbánizmussal szemben álló pártoknak: ez így nem mehet tovább, nem ezt várjuk tőletek.”

Baranyi Krisztina nyilvánossá tette programját is, melyhez az összes ellenzéki párt támogatását kérte, „a Kétfarkú Kutyáktól a Jobbikig.”

A politikus azt is jelezte, hogy véleménye szerint egyetlen ellenzéki polgármester-jelöltnek és választókörzetenként egyetlen ellenzéki képviselőjelöltnek kell szemben állnia a kormánypártok jelöltjeivel.

„Mert hiszem, hogy helyi szinten mindenhol lehet olyan megegyezés, amely egy megvalósítható és előrevivő programról, a választók jólétéről és érdekeiről szól, nem pozíció- és pénzosztogatásról.”

Baranyi Krisztina programja itt olvasható:

Címlapkép forrása: Baranyi Krisztina/Facebook