Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Lukácsi Katalin: A kormány egyetlen reménye az ellenzék reménytelensége

Ez a cikk több mint 5 éves.

A volt KDNP-s politikus arról beszélt, tudatosan vállalja, hogy katolikus, de már nem szavaz a Fideszre. Azért beszél erről, mert tudja, hogy sokan vannak, akik a polgári Magyarország híveként szeretnék, hogy Orbán rendszere megdőljön.

A Fideszes táborból szerinte egyre többen ábrándulnak ki, de sokan még mindig oda ikszelnek, ez pedig szerinte az ellenzék kritikája.

Arról is beszélt, hogy az Európai Ügyészséghez való csatlakozás mellett a hazai ügyészség függetlenségére is szükség van.

Lukácsi antikorrupciós eszményképként az ’56-os pénzgyűjtő akciót állította, amikor napokon keresztül gyűjtöttek pénzt nyilvánosan kihelyezett ládákban az áldozatok hozzátartozóinak, és senki nem lopott a pénzből.

A kormány azonban szerinte méltatlan örököse 1956-nak. Nekik egyetlen reményük van, ez pedig az ellenzék reménytelensége.

Végezetül a katolikus közéleti szereplő II. János Pál pápát idézte, aki azt üzente a ’70-es évek végén a keleti blokk állampolgárainak, hogy ne féljenek. Lukácsi szerint ma sem szabad félni.