Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Szombathelyen nagyot nyert az ellenzéki jelölt az időközi képviselőválasztáson

Ez a cikk több mint 5 éves.

A Fidesz prominenseinek támogatása, és a városi felületeken nagy megjelenés biztosítása ellenére komoly vereséget szenvedett Szombathelyen az időközi önkormányzati választásokon a fideszes Melega Miklós. A nyertes körülbelül 15 százalék előnnyel a független László Győző (Éljen Szombathely!).

A választásnak (amely Czeglédy Csaba megüresedett helyéért ment) komoly tétje is volt a város számára: ha a Fidesz megnyerte volna a képviselői helyet, azzal abszolút többségbe kerül az önkormányzati testületben, és nem szorul rá a továbbiakban, hogy egyeztessen a függetlenekkel különböző döntések előtt. Így viszont maradt a döntetlen az ellenzék és a helyi Fidesz között a közgyűlésben.

László Győző az Éljen Szombathely! jelöltjeként indult, és támogatta a Momentum, a DK, az MSZP, a Párbeszéd és az LMP, a Jobbik pedig nem indított jelöltet a körzetben.

Czeglédytől, a képviselői szék eddigi birtokosától azért vették el a képviselői helyet, mert körülbelül egy évig nem látta el képviselői feladatát, aminek oka, hogy tavaly, illetve idén tavasszal újra előzetes letartóztatásba került költségvetési csalás vádjával. Az ügy abszurd részleteiről mi is írtunk többször, például itt.

Forrás: Nyugat.hu
Kép: Wikimedia Commons