Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Nyert az ellenzéki pártok jelöltje a rákospalotai időközi polgármester-választáson

Ez a cikk több mint 5 éves.

Hajdu Lászlót (DK), a korábbi budapesti XV. kerületi polgármestert áprilisban országgyűlési képviselővé választották, s mivel a törvények szerint ez a két pozíció összeférhetetlen, időközi választásokat tartottak ma Rákospalotán. A helyi választást a nagyobb ellenzéki pártok által támogatott, független Németh Angéla nyerte. A szavazatok 94,26%-os feldolgozottságánál László Tamás 9 982 szavazatot, míg Németh Angéla 10.611 szavazatot kapott, így utóbbi győzelme gyakorlatilag biztosnak mondható.

László Tamás (Fidesz) és Németh Angéla (RÁTE-Magyar Szolidaritás Mozgalom) között zajlott az igazi csata, a Munkáspárt jelöltje eleve esélytelennek számított.

A kampány utolsó napjai nem voltak szépek, az utolsó két napon a fideszes aktivisták telefonon és személyesen is azzal riogatták a helyi lakosokat, hogy Németh Angéla megszüntetné az orvosi ellátást a kerületben.

A 2014-es önkormányzati választásokon Hajdu László nyert 44%-kal, akkor mintegy 740 szavazattal megelőzve fideszes versenytársát, Dr. Pintér Gábort (41%). Érdekesség viszont, hogy akkor még egy jobbikos és egy LMP-s jelölt is indult.

Időközi képviselő testületi választás zajlott ezen kívül Kőbányán is, ott egy megüresedett székért kampányoltak a jelöltek. Itt a fideszes Szilágyi-Sándor András nyerte a képviselőséget, 488 szavazattal. Második a Momentum Párt jelöltje lett, 406-tal.

 

Címlapkép: MTI / Soós Lajos