Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Gálvölgyi János és Lackfi János is otthonápolóként állt munkába egy napra

Ez a cikk több mint 5 éves.

Imre Géza olimpikon vívó az udvarról az emeletre vitte fel Eriket, Lackfi János költő megetette a 13 éves fiút, Gálvölgyi János (Lackfi János könyvéből) pedig olvasott neki. Zala György olimpikon kenus a lakáson belül emelgette Eriket és a nap zárásaként Molnár Áron NoÁr együtt gitározott a fiúval, egy kis dalt is improvizált neki a megható filmben. Az 5 híresség egy napig segített a családja által otthon ápolt Eriknek, hogy a segítség mellett felhívják a figyelmet arra az otthonápolás munka, amelyért tisztességes bér kellene hogy járjon!

A Lépjünk, hogy Léphessenek! Közhasznú Egyesület, a Csak Együtt Van Esély (CSEVE) Csoport és az aHang platform honapok óta kampányolnak azért, hogy a kormány emelje meg az otthonápolásért járó téritési díjat, és hogy a magyar társadalom ismerje el munkaként az otthonápolást, legyen a foglalkoztatási jogviszony ez a munka.

Ennek a kampánynak a keretében segítettek a hírességek Eriknek, a támogató szervezetek pedig egy videót is készítettek erről:

A szervezetek közös közleményükben azt kérik:
„Választott képviselőink, a hatalommal felruházott politikusaink végezzék el azt a munkát, amelyre a magyar emberek szinte 100 százaléka kéri őket. A májusban indított petíciót eddig összesen 45 ezer ember írta alá, közülük 5000 aláírást az önkéntesek szedtek össze papíralapú ívekkel – nagyrészt olyan érintettektől, akik helyzetükből adódóan még interneteléréssel sem rendelkeznek.”

Emellett a tiltakozás tovább folytatódik pénteken újra a Parlament előtt tüntetnek az otthonápolás munkaként való elismerésért.

Mi is többször foglalkoztunk az otthonápolás témájával videóriportunkban mutattuk be Szabinát. Ő 9 éve ápolja otthon lányát, aki egy baleset következtében kómába esett. Ez idő alatt az édesapa magára hagyta a családot, a bank eladta a fejük felől a házat, orvosi hibák súlyosbították a lány állapotát, megélni pedig nem tudnak az állami segélyből. Riportunk: