Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Muszáj szembeszállnunk a Fidesszel – tájékoztatókampányt indított a Momentum a Sargentini-jelentésről

Ez a cikk több mint 5 éves.

A 444 írta meg reggel, hogy a Momentum szórólapkampányba kezdett a Sargentini-jelentés kapcsán. Megkérdeztük Berg Dánielt, a párt elnökségi tagját, miről fog szólni, és hogy néz ki ez a kampány.

Mérce: A 444 azt írja, egész Budapestet árasztjátok el a szórólapjaitokkal? Miért csak Budapest? Mennyi az annyi, és hogyan juttatjátok el ezeket a szórólapokat a választókhoz?

Berg Dániel: Nem csak Budapesten szórtunk, több vidéki alapszervezetünk is részt vesz az akcióban.  A szórólapokat momentumos rikkancsok terjesztik metrómegállókban, buszmegállókban, főtereken, és más közlekedési csomópontoknál. Első körben 4000 szórólapot készítettünk, és többet kört is tervezünk országszerte. Emellett hamarosan elérhető lesz a weboldalunkon egy link, ahonnan bárki letöltheti a szórólapot, és akár saját maga is nyomtathatja őket.

M: Mi lesz a válaszotok, ha azt mondják, hazaárulók vagytok, mert támogatjátok a Sargentini-jelentést?

Berg Dániel: Muszáj szembeszállnunk a Fidesz mindent leuraló, agyrohasztó propagandájával. A lebutított oktatás, a beszántott sajtó és a „kultúrháború” mind jól mutatják, hogy a kormány a legjobban az igazságtól és az önállóan gondolkodó emberektől fél. Ezért akarnak alternatív valóságot építeni, és mi ezért tájékoztatjuk az embereket a tényekről szamizdatban.

A kormánynak régóta az a válasza minden kritikára, hogy lehazaárulóz mindenkit, aki nem ért vele egyet. Viszont Orbán Viktor nem egyenlő Magyarországgal, és a Fidesz nem egyenlő a hazával.

M:  Mi az a fő üzenet, amit a Saregentini-jelentés kapcsán el akartok juttatni a választóknak?

Berg Dániel: A Sargentini-jelentés a magyar emberek érdekeinek és alapvető jogainak a védelméről szól. A magyar kormány bűnös, ez a jelentés pedig vádirat. Vádirat, amely 12 pontban sorolja fel az Orbán-kormány bűneit – úgy, mint a virágzó korrupciót, a véleménynyilvánítás szabadságának sérülését, és a tudományos élet szabadságának korlátozását.

M: Ha megvonnák az uniós forrásokat vagy a szavazati jogot Magyarországtól a Sargentini-jelentés nyomán, akkor ti annak örülnétek?

Berg Dániel: Természetesen nem, annak sem örülünk, hogy Orbán Viktor miatt Magyarország szégyenpadra került Európában. Viszont jól látszik, hogy a Fidesz nem alkalmas, még kevésbé méltó az ország európai képviseletére. Magyarországnak európai mozgalmakra van szüksége, akik nem egy kicsi, gyenge és széthúzó, hanem egy nagy, erős és összetartó Európán dolgoznak.

Európa nem lehet ellenzékben, az országunkat nem hagyhatjuk megvezetni Orbán által.

M: Van még más akció is ebben a témában, amit terveztek?

Berg Dániel: Mint az Európa iránt legelkötelezettebb párt, mindent meg fogunk tenni, hogy az igazság minél több emberhez eljusson, és több akciót is tervezünk az elkövetkező időben és az EP választási kampány alatt is. Ehhez fontos az állampolgárok támogatása is, akár aktivistaként, vagy ha nincs ideje, akkor pénzzel is támogathat minket. Nagyon megköszönünk minden támogatást!