Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Új szeretetládát nyitott a Kutyapárt: „Ételt adok-kapok” mikróval segíti a hajléktalan embereket

Ez a cikk több mint 5 éves.

A közterületen elhelyezett tárolók segítségével végzett közösségi megosztás nem ismeretlen például olyan javak esetében, mint a könyvek: az utóbbi években például gombamód szaporodtak el az úgynevezett könyvcserélő-telefonfülkék, ahonnan a járókelők, illetve azok, akik nem engedhetik meg maguknak, hogy könyveket vásároljanak, ingyen elvehetnek mások számára feleslegessé vált könyveket, majd a lelkiismeretük függvényében visszaviszik azokat, miután elolvasták.

Ennek a módszernek a nem szellemi, hanem fizikai táplálékot biztostó változata is létezik már egy ideje: néhány éve a pécsi irgalmasrendi kezdeményezés, a Szeretet Ládája mintájára terjedtek el az ország több pontján –többek között Szegeden, Tökölön és szigethalmon – a hasonló tárolók. 2015-ben Szigetszentmiklósi Batthyány Kázmér Gimnázium 13. c osztályos tanulói követték példájuk, erről mi is írtunk.

Kedden a Magyar Kétfarkú Kutyapárt (MKKP) helyezett el egy „Ételt adok-kapok” mikrót, hogy segítsen a rászoruló, illetve hajléktalan embereken

– erről a párt Facebook-oldalán adott hírt.

A kidobásra ítélt mikróból született találmány, a Kék Mikró az M3 kivezető szakasza alatt, az Amerikai utat köti a Szőnyi úttal összekötő aluljáróban található, itt helyzethetik el a jótékonysági célra szánt élelmiszert az arra járók. Ahogyan arról a Kutyapárt bejegyzése is ír, a környéken sok a hajléktalan ember, akiknek a környékbeliek bár egyébként is gyakran ajánlanak fel ételt, de eddig a „placcukra” voltak kénytelen helyezni, ehhez a képest a mikrósütő sokkal higiénikusabb megoldás.

Az innovatív ételtároló jelenleg tesztelés alatt áll, ha beválik a kezdeményezés, nem kizárt, hogy a város más pontjai is találkozhatunk vele – írta az MKKP.  A Kék Mikró egyelőre jól teljesít: a kihelyezése óta eltelt három nap mindegyikén kerültek fel a képek az étellel zsúfolásig telt adok-kapok doboz Facebook-oldalára. Íme egy ilyen: