Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Ha olyan jó a közoktatás, miért járatja méregdrága iskolába a gyerekét az EMMI államtitkára?

Ez a cikk több mint 5 éves.

Szabó Tünde, az EMMI sportért felelős államtitkára posztolt tanévkezdéses posztot gyermekeiről a Facebookra. A posztból kiderült, az államtitkár asszony a két gyerekét egy méregdrága magániskolába járatja.

Nem akarok demagóg lenni, az államtitkári fizetés magas, Szabó férje pedig jól menő orvos, telhet ebből a körülbelül 4 millió forint, amibe a két gyerek beiskolázása kerül a SEK Budapest International Schoolban. Ez nekem kifizethetetlen, de pontosan tudom, ha van pénz, akkor azt az ember a gyerekre költi.

Viszont akkor, amikor a kormány és az EMMI naponta ad ki közleményeket, hogy a magyar közoktatással nincs gond, akkor az ember felteszi a kérdést, minek is a magániskola? Főleg, ha tudjuk a pletykákból, ismerősöktől, hogy a fideszes elit többsége magániskolába viszi a gyerekeit?

Tudjuk, jön az óvodában a nemzeti nevelés, az iskolákban az alaki gyakorlatozás, a sovinizmus a közoktatásban. A történelemoktatásban már eddig is ment a multikulturalizmus elleni harc. Szabó államtitkár gyerekeinek iskolája mégis azt tartja fontosnak leírni magáról, hogy:

„Az iskola szabadon és szabadságra nevel. Elfogadja ezt a kihívást, és arra törekszik, hogy a tanuló felelősséget vállaljon a saját cselekedeteiért.  Az iskola nem tesz különbséget nemzeti, nemi, faji, ideológiai és vallási hovatartozás alapján.”

Vagy azt írja a 4 pontból álló álláshirdetése egyik pontjaként:

„Motiválja a multikulturális és többnyelvű környezet”

Emlékszünk még, hogy Áder János lánya is olyan amerikai akkreditációjú diplomát szerez meg épp külföldön, mint ami miatt beakarják szántani a CEU-t?

Nekem is van két gyerekem, én álmodni se tudok ezekről a lehetőségekről, amiket ezek a politikusok biztosítani tudnak a gyerekeiknek (mondjuk ilyen világtól elzárt elitsuliba nem is íratnám őket, mint Szabó államtitkár, de hát ez minden szülő saját döntése). Csak az a probléma, hogy ők nem biztosítják az én gyerekeimnek a világra, a 21. század kivihívásaira felkészítő normális és tisztességes oktatást a közoktatásban.

Ilyenkor pedig azért mégiscsak demagóg leszek, mert talán jogosan várom el, hogy ameddig nincs normális közoktatás Magyarországon, addig ne vigyék el az országot irányító politikusok a gyerekeiket magániskolába, miközben az egyszerű emberekre rárohad a magyar oktatás.