Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Az LMP közeledne a Momentumhoz és a Jobbikhoz

Ez a cikk több mint 5 éves.

Kanász-Nagy Máté az LMP szóvivője és a párt elnökségének titkára volt a visszaújult Hír Tv Magyarország Élőben című műsorának vendége. Az LMP vezetője szerint közeledniük kell a 21. századi pártoknak egymáshoz.

Kanász-Nagy szerint van olyan forgatókönyv a fejekben, hogy a három pártnak együtt kéne működnie. A szóvivő szerint nagyon jó ötlet lenne, ha a 21. századi pártok között közös gondolkodás kezdődne vagy megegyezésre jutnának egymással. Ezt Kanász-Nagy szerint az őszi „politikai szezonban” még mindhárom párt döntéshozó testületeinek jóvá kell hagyniuk.

Az LMP-ben is politikai vitát kell elfolytatni, aminek a végén igent vagy nemet kell mondani, de szerinte „meglesz minden politikai felhatalmazás ami ebbe az irányba mutat”. Kanász-Nagy pont ezért azt gondolja az „őszi politikai szezon nagyon izgalmas lesz.”

Az LMP szóvivője azt a hírt is kommentálta mely szerint már 2016-ban Vona Gábor választási szövetséget ajánlott Schiffer Andrásnak, azt mondta nem tud ilyenről, és azt se mondhatja biztosan, hogy a három párt mostani közeledése feltétlenül egy ilyen szövetséget fog jelenteni, szerinte ennek nagyon sok formája van, és meg kell várni a szeptemberi-októberi hónapok mit hoznak.

Szerinte komoly metszéspont a három párt politikájában, hogy mind a múltat mind a jelent szeretné eltörölni, meghaladni, mind a szociálliberális, mind a NER kormányzását szeretnék maguk mögött hagyni és a 21. századba vezetni Magyarországot. De szerinte helyi gazdaság, közlekedésfejlesztés, szociális ellátórendszerek fejlesztése jó kiindulás pont lehet az önkormányzati választási együttműködéshez.

Két hete az Azonnali készített videót a Jobbik ifjúsági szervezetének táborában, ott a három párt vezető politikusai még arról beszéltek, lehet erről szó, de nem valószínű, hogy létrejön ilyen szövetség.

Címlapkép: Hír Tv