Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Így folytatják a Hír TV-től távozók

Ez a cikk több mint 5 éves.

A Szabadfogás Kötöttfogásként folytatja a Magyar Hangon, Csintalan Sándor az Azonnalin tűnik fel, Kálmán Olga pedig egyelőre személyes brandjét építi.

A Hír TV-t szerdán foglalta vissza a Fidesz, de az már most körvonalazódik, hol folytatják a kormányfüggetlen tévé emblematikus műsorai és műsorvezetői.

A Szabadfogás című hét fős beszélgetős műsor improvizált körülmények között és csonkán, de szerdán „adásba került” az áprilisban megszüntetett Magyar Nemzet újságírói által alapított Magyar Hang youtube-csatornáján. Dévényi István műsorvezető az adás végén azt mondta, az együttműködést és a műsort folytatni kívánják, bár még pontosan nem tudják, hányan és milyen körülmények közt.

A műsor a Hír TV-nél lezajlott váltásra reflektálva nevet is váltott, augusztus 8-án már Kötöttfogás címen láthatják a nézők:

Csintalan Sándor, a Szabadfogás állandó szereplőjének saját, betelefonálós műsora is volt a Hír TV-n. A műsorvezető az Ungár Péter LMP-s országgyűlési képviselő tulajdonában lévő Azonnali.hu-n fog feltűnni kedden délután 4 órától. Az Azonnalitól ugyanakkor úgy tudjuk, nem terveznek hosszútú együttműködést. A műsorvezető vasárnap közzétett videójában arról beszél, mostantól elsősorban a közösségi oldalt használja fő felületként.

Csintalan saját szóhasználatával élve a váltással „bekerült a posztmodernbe”.

Kálmán Olga sorsáról szintén nem tudni biztosat, az érdeklődő újságíróknak a Hír TV „állománygyűléséről” távozó műsorvezető annyit válaszolt, hogy szeretné folytatni a tévézést, jelen körülmények közt nagy kérdés, hogy hol lesz erre lehetősége. Kálmán mindenesetre személyes brandjét építi: szombaton indult hivatalos oldalát már több mint tízezren lájkolják. Hétfőn közzétett posztja is azt a lehetőséget erősíti, hogy a Facebook lesz mostantól az elsődleges platformja. A műsorvezető„egy új lehetőség, egy új tér, a virtuális terem kezdetéről” ír, illetve arról, hogy a végül elmaradt augusztus 1-jei adásba meghívott Márk-Zay Péterrel közös fotója „ezen a felületen jelenik meg, az azért még is csak azt jelenti, egy valamit biztos, hogy nem lehet lezárni: a nyilvánosságot”.

A Hír TV-től korábban, rögtön a választások után távozó Veiszer Alinda a szlovák közmédiában tervezi folytatni.

A Hír TV-től a fentieken túl még számos televíziós személyiség és munkatárs távozott, többségüknek sokkal nehezebben találhatnak felületet, mint az értékes személyes branddel rendelkező Csintalan Sándor vagy Kálmán Olga.