Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Az Origo egy 2016-os hírrel háborodik fel azon, hogy léteznek nem fehér bőrű emberek Németországban

Ez a cikk több mint 5 éves.

Egészen elképesztően vicces cikkel jelentkezett az Origo, amely azon háborodott fel, hogy Németországban a piszi már oda jutott, hogy nem csak fehérbőrű emberek képei kerülhetnek fel egy csoki csomagolására. Ugye milyen felháborító liberális tévelygés, hogy mondjuk egy szinesbőrű ember képe is szerepel egy csokin? Ez maga az elnyomás.

Az Origo azzal próbálta igazolni a felháborodását, és a liberális métely undorító tettét, hogy szerintük lecserélték a fehér kisfiú képét a szinesbőrű srácéra. Csak hát (mindamellett, hogy még ez se lenne baj vagy rossz piszi) még ez se igaz, hiszen a portál által közölt képen is egy fehér és egy szinesbőrű srác látható.

Fotó: origo/facebook

Persze ez még nem érne cikket, de az már inkább, hogy az Origo egy 2016-os esetet ismertet most. Úgy tűnik, kicsit benézték a dátumot. Sőt, nem csupán a dátumot, hanem az egész sztorit, hiszen 2016-ban azon akadt ki egész Németország, hogy a szélsőjobboldali AfD egyik politikusa felháborodott, amiért színes bőrű gyerek képe került fel egy csokira. A felháborodást az AfD-politikus kijelentése miatt pedig csak tetézte, hogy ez a színes bőrű gyerek nem más volt, mint Jerome Boateng, a német válogatott játékosa. Az ő gyerekkori képe került fel a csokikra, mint ahogy az egész német válogatotté.

Tehát ezt a 2016-os hírt szedte most elő az Origo és közölte le, mintha valami újdonság lenne, és egy random kisgyerek képe díszítené a csokit.

De még ha nem lenne az órási benézés, akkor is érdemes lenne megkérdezni, mi a gond azzal, ha egy csokira nem egy fehér bőrű gyerek arcmása kerül fel?

A nyíltan rasszista cikk pedig tovább is megy, és helyteleníti a más borszínű emberek közötti szexuális együttlétet, ugyanis ez áll a cikkben:

„Finnországban az általános iskolásoknak készült tankönyvben pedig megbotránkoztatóan részletes szexuális illusztrációkkal találkozhatnak a gyerekek. Többek között a különböző bőrszínűek együttlétét reklámozzák a 7-14 év közötti gyerekek körében.”