Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Tarlós István öregnek érzi magát egy új ciklushoz, de a jelenlegi ellenzékre „nem szívesen hagyná” a várost

Ez a cikk több mint 5 éves.

Újabb fogódzót adott Tarlós István a következő főpolgármesteri ciklusban betöltött szerepét találgatóknak: Budapest első embere a szerdai Népszavában beszélt arról, hogy valószínűleg nem tölti be többször a posztot.

 „70 évesen én újabb 5 éves ciklust valószínűleg nem vállalok”

– mondta a lap kérdésére Tarlós. Azonban azt is hozzátette: még egyeztet a kérdésben Orbán Viktorral.

A Népszava annak apropóján tette fel a kérdést, hogy sajtóinformációk szerint a Fidesz „agytrösztjénél”, a Századvégnél a Tarlós István utáni időszakra készülve olyan jogszabálytervezeten dolgoznak, amellyel lényegében még a 2019-es választások előtt eljelentéktelenítik a fővárosi önkormányzatot,

és azért, hogy még véletlenül se legyen ellenzéki fellegvár Budapestből, minél több erőforrást, pozíciót vonnának el a városházától.

A főpolgármester – aki korábban többször leszögezte, csak úgy indul, ha marad a főpolgármesteri tisztségnek legitimitást adó közvetlen választás – erre reagálva azt mondta a lapnak, 2019 októberéig „de facto” biztosan nem lesz ilyen. Ugyanakkor azt is hozzáfűzte a főpolgármester:Abban biztos vagyok, hogy miniszterelnök úr megfontolt döntést fog hozni. Az említett konkrét tervezetről nem tudok, mindenesetre a jelenlegi ellenzékre én sem szívesen hagynám a várost. Az hiba lenne.

Gulyás Gergely kancelláriaminiszter múlt héten Tusnádfürdőn a főpolgármesterrel tartott pódiumbeszélgetésen ugyanakkor azt mondta: a kormány nem tervezi Budapest státuszának megváltoztatását.

(Népszava)